Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

KONUK YAZAR ETEM SEVİK YAZDI: FİKİR GÜNCEM

KONUK YAZAR ETEM SEVİK YAZDI: FİKİR GÜNCEM
24 Ocak 2024 22:56
95

HABERMAX. Dünyada bulunmak sebebim yaptıklarımdan çok yapabildiklerimle ilgilidir. Yani güzel hayallerim, doğru işlerimdir. Ortak şeyleri mesela hane halkıyla doğum günlerini, suyu insanlarla, vatanı toplumla, dünyayı kardeşlerimizle benimsemeliyiz. Temel pratiğimiz iyilik, olgunluğumuz bilgelik ve aydınlığımız sürekli arayacağımız özgürlüğümüz olmalıdır.

Ben olduğuma göre kimse değilim! Dünyalı olduğuma göre ilkin herkes gibi bende insanım.

Düşünmeliyim diyorum, kendim için elimden gelenin en iyisini vefayla yapıyor muyum diye? Ve düşünmeliydim, insanlar ve yaşamdaki her şey yaşarken benden memnun mu? diye.

Sporcu olmak iyi bir şey. Elektrik öğretmeni olmakta öyle pek tabi. Ama sanırım onlardan daha üstün olanı değerli insan olabilmekteki maharet.

En parlak ve ileri düşünceler yaşama getirildiğinde insanları mutlu eden ve rahata kavuşturan kazançlardır.

Ben ne yapıyorum? tam olarak bilemiyorum. Ancak bilincim yerinde ki, bunu bilmem yaptıklarımı bilmem için yeter bir neden.

Hayattaki saçmalıklar can sıkıcı veya komik olabilirler. Onda ötürü başa gelmesini, zoraki olmasını ve dolayısıyla acı vermesini hiç kimse istemez.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.