Dolar 32,2702
Euro 35,0972
Altın 2.471,61
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Ünlü ilahiyatçı Eliaçık’tan Sedat Peker’e destek mesajı

Ünlü ilahiyatçı Eliaçık’tan Sedat Peker’e destek mesajı
7 Kasım 2021 19:45 | Son Güncellenme: 7 Kasım 2021 19:47
258
HABERMAX.Aleviler hakkında onur kırıcı ifadeler kullanan Hayrettin Karaman’ı eleştiren Sedat Peker’e destek ünlü ilahiyatçıdan geldi.

Yeni Şafak gazetesinin ilahiyatçı yazarı Hayrettin Karaman’ın “Alevi ile evlenmek” sorusuna “Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile sünni bir kız evlenemez.” yanıtını vermişti.

İlahiyatçı İhsan Eliaçık sosyal medya hesabından konuya ilişkin dikkat çeken sözler sarfetti:

Eliaçık, ‘Sedat Peker’in alevi ile evlenilmez fetvası veren Hayrettin Karaman’dan İslam’daki evlilik hükümlerini daha iyi kavradığı anlaşılıyor.’ ifadelerini kullandı. Eliaçık son olarak, ‘Demek ki neymiş İktidara meyil kör eder, eleştirel bakış bilinci açar.’ dedi.

Karaman’ın fetvasına sosyal medya hesabından tepki gösteren Sedat Peker, “Yapılan haksızlığı dile getiren Alevi canlara kız da verilir, Kan da verilir, Can da verilir. Bence baldıza göz diken namussuzlara kız da verilmez, Kan da verilmez, Can da verilmez.” ifadelerini kullandı.

1-Eğer iktidara zarar verecekse yapılan yolsuzlukları, skandalları gizlemek haktır diye fetva veren Hikmet Karaman Hoca şimdi de Alevi erkeklere kız verilmez diye fetva vermiş. Hikmet Hoca baldıza göz dikenlere kız verilir mi ne dersin? (Vallahi yazık Billahi yazık).

2-1400 sene önce Ehl-i beyt’e yapılan haksızlıklara rıza göstermeyip “Bu zulümdür” diyerek yapılan haksızlığı dile getiren Alevi canlara kız da verilir, Kan da verilir, Can da verilir. Bence baldıza göz diken namussuzlara kız da verilmez, Kan da verilmez, Can da verilmez.

2-1400 SENE ÖNCE EHL-İ BEYT’E YAPILAN HAKSIZLIKLARA RIZA GÖSTERMEYİP “BU ZULÜMDÜR” DİYEREK YAPILAN HAKSIZLIĞI DİLE GETİREN ALEVİ CANLARA KIZ DA VERİLİR, KAN DA VERİLİR, CAN DA VERİLİR. BENCE BALDIZA GÖZ DİKEN NAMUSSUZLARA KIZ DA VERİLMEZ, KAN DA VERİLMEZ, CAN DA VERİLMEZ.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.