Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Konuk Gazeteci yazar Etem Sevik yazdı: Yeni yıldan önce son yazım!

Konuk Gazeteci yazar Etem Sevik yazdı: Yeni yıldan önce son yazım!
26 Aralık 2022 13:12 | Son Güncellenme: 26 Aralık 2022 13:15
190

HABERMAX.Şımarık Yunanistan’ı kınıyorum: Yunanistan’ın NATO görevindeki Türk Uçaklarına düşmanca tavır takınmasını küstahlık olarak görüyorum ve ısrarla kınıyorum.

Ekonomide işler nasıl yürüyor: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enflasyonun yüksek seyrinin devam edeceğini ve bir süre % 40’lar dolayında olacağını ama yaz aylarında bir miktar daha düşüşün gerçekleşeceğini, söyledi. Medyada ünlenen ekonomi uzmanlarından birçoğu Milletin enflasyonunun ortalama % 150 – 300 arasında olduğunu söylüyor. Peki enflasyon yeni yılda artar mı? Yoksa ifade edildiği gibi düşer mi? Bir de eğer Haziran seçim tarihinde bir değişiklik olmazsa enflasyondaki düşüşü bekleyip göreceğiz. Haydi hayırlısı.

Semt Pazarlarında Üretici ve tüketici pahalılıktan dertli: Hayat pahalılığının çok yukarılarda olması nedeniyle Semt Pazarlarında hem pazarcı hem vatandaş zora girdi. Hayat pahalılığının yükselişe geçmesi ile beraber alım gücü düşen vatandaşın yılbaşı pazarlarında alışverişi olumsuz etkilendi. Nitekim epey bir süredir ve yılbaşına sayılı günler kala vatandaş geçimi ikinci el pazarlarında arıyor. Mesela Marmaris ve Fethiye Belediyeleri çevre illerden gelen yerel ürünlerin satıldığı yılbaşı pazarları kurdu. Kısacası pazarda fiyatların yüksekliğinden üreticide, tüketicide hiç memnun değiller.

Kadıköy Belediyesi Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nı alkışlıyorum: Bir yıl önce Evlendirme Dairesi’nin çatısına kurdukları güneş panellerinin hızlıca kendi maliyetlerini çıkardıklarını açıklayan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 384 adet güneş paneli ile 920 bin TL’lik elektrik tasarrufu sağladıklarını açıkladı. Ayrıca 11 Hizmet Binası’nda fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını ve en kısa zamanda tesislerini genişletmeyi hedeflediklerini kamuoyuna açıkladı. Çok kutluyorum, alkışlıyorum.

S&P, ülkemize 2 defa not verecek: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poor’s (S&P GLOBAL) Yeni yılda Türkiye için 2 kredi notu inceleme raporu açıklamayı planlıyor. S&P Global’in açıkladığı Ülkeler Kredi Derecelendirmesi İnceleme Takvimi’ne göre, 2023 yılının ilk değerlendirmesi 31 Mart ‘ta yapılacak. S&P Global ikinci değerlendirmesini 29 Eylül tarihinde yapmayı planladı. Bu tarihlerde Ülkemizin kredi notu yüksek olur umarım.

2023 tüm Dünya’ya beyaz bir sayfa açsın: Yeni yıl tüm dünya insanlığını sevgi, saygı, dayanışma kültürü ile birleştirsin. Ülkemizde ve dünyada yaşayan insanlar hayata bembeyaz mutlu bir sayfa açsınlar.

Mutlu Seneler: Yeni yılınız mutlu olsun: Yalnız başınıza, Ailenizle ve sevdiklerinizle beraber geçireceğiniz yılbaşı gününüz dört dörtlük olsun. Yeni yılda her konuda şans sizin yanınızda olsun. Efendim herkese sağlıkla, iyilikle, huzurla geçen güzel bir yıl diliyorum. Mutlu yıllar.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.