Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevim yazdı. Toplumsal düzenin devamlılığı esastır!

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevim yazdı. Toplumsal düzenin devamlılığı esastır!
29 Temmuz 2022 18:56
200

HABERM AX.DEĞERLİ OKURLAR: Toplumda düzenin sağlanması en küçük birim olan aileden başlayarak, toplumda var olan bütün toplumsal yapıların ve devlet nizamının devamlılığı için büyük önem arz eder.

BİR ÖRNEK: Vücudunda bazı organları hasta olan bir insanı düşünelim, bu hasta insanın vücudu zamanla nasıl zayıf ve güçsüz düşerse, toplumda yaşayan insanlar arasında düşmanlıkların arttığı, birlik ve beraberlik örselendiği ve süreç içerisinde kaybolduğu toplumlarda aynı şekilde güçsüzleşirler. Bu kötü durumda iç ve dış düşmanların çoğalmasına ve tehlikeli hale gelmesini neden olur.

BU SEBEPLE bir toplumu, milleti ve devleti toptan yıkmak isteyenler önce o toplumda kişiler ve kurumlar arasında ayrılık ve fitne tohumlarını ekerek, toplum düzenini bozmaya ve devleti yıkmaya çalışırlar.

ÜLKEMİZDE 15 TEMMUZ FETÖ HAİN TERÖR ÖRGÜTÜ KALKIŞMASIDA yakından göstermiştir ki, ülkemizde Türk toplumunu bir arada tutan bütün maddi ve manevi unsurlar vatandaşlarımızın aleyhine kullanılmaya kalkışılmış, insanlarımızı birbirlerine düşman edilerek, güzel ülkemiz yıkılmak istenmiş ve bölücü ve yıkıcı fetö hain terör örgütü emperyalist idealler etrafında kendi toplumsal düzenini kurmak için 15 Temmuz alçak kalkışmasını yürürlüğe koymayı denemiş ancak çok şükür ki, hain emellerinin hiçbirini gerçekleştirememiştir.

TARİH BİZE ÖĞRETMİŞTİR Kİ, Dünyaya hükmetmiş büyük toplumlar ve büyük devletler düşmanları tarafından içeriden ve dışarıdan parçalanmaya çalışılmış çalışılmıştır. Bu toplum ve devletlerden bazıları yıkılarak, tarihten silinmiş bazıları ayakta kalmayı ve eskisinden daha güçlü olarak tarih sahnesinde yollarına devam etmeyi başarmıştır.

TOPLUMSAL BİLİNÇ DÜZEYİ YÜKSEK TOPLUMLARDA ortak kültür mirasının ürünü düşünme, algılama ve davranış biçimleri toplumun çoğunluğu tarafından kabul edilir ve yaşanır. Böylelikle toplumsal ortak bilinç oluşur. Buradaki önemli nokta toplumsal bilinç düzeyinin toplumda yaşayan kişilerden önce var olması ve onlardan sonrada devam etmesidir.

TOPLUMUN DEVAMLILIĞI KONUSU ESASTIR. Gelişmiş toplumlarda yaşayan bireyler kurallara uyma konusunda titiz davrandıkları oranda üzerlerine düşen görevleri de yerine getirmek için çabalarlar. Bu çaba kendini toplumun devamlılığının sağlanması noktasında bireylerin gerekli olan çabayı göstermesi ile geçek anlamını bulur. Çünkü bireyler gerektiğinde üretir, gerektiğinde yönetici olur ve gerektiğinde savaşırlar. Çünkü toplum olma bilinci ile hareket eden insanlar bir araya gelerek millet olmayı başarmışlardır. Bu açılardan bulundukları toplumları ileri götürme çabasında olan bireylerin varlığı toplumu ayakta tutar, güçlü yapar ve geleceğe güvenle taşır ve lider toplum yapar.

SONUÇ OLARAK, Başarıyı her anlamda yakalayan toplumlar refah seviyeleri yükselmiş ve ilerlemiş toplumlar olmaktadır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.