Dolar 32,2416
Euro 34,7667
Altın 2.462,81
BİST 10.340,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik Yzdı: Mevsiminde Doğa

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik Yzdı: Mevsiminde Doğa
25 Kasım 2023 21:53
182

HABERMAX.KIYMETLİ OKURLAR: Her mevsim güzellikleri ve zorlukları ile gelir, yaşanır doğaya ve yaşamlarımıza misafir olur. Mevsimlerin değişmesi ile birlikte de ortaya değişiklikler gelir. Bu doğal durumu şöyle açıklayabilirim size; Yıl boyunca dünyanın dört bir yanında dört mevsimi yaşarız. Mevsimler kış, ilkbahar, yaz, sonbahar olarak sürer gider. Mevsimlerin hepsi de farklı hava sıcaklıklarını taşır ve bitki örtüsünün oluşmasını sağlar. Bu bağlamda mevsimlerin kendilerine has özellikleri ve doğada meydana getirdiği değişimler genel anlamda gözümüze şöyle görünür:


Kış: Diğer mevsimlere göre havaların en soğuk olduğu dönemdir. Bu mevsimde ağaçlar yapraklarını döker ve hayvanlar kış uykusuna yatarlar. Mevsimin en belirgin yağışı kar yağışları fazladır ve ayrıca yağmur yağış miktarı da yüksek olur.

İlkbahar: Soğuk kış mevsiminin ardından gelen bu mevsimde karlar erir, havalar ısınır, ağaçlar kendisine gelir ve mevsim süresince yeşerir. Kış uykusuna yatan hayvanlar da kış uykusundan bu mevsimde uyanır. Doğada canlılar üreme mevsiminde oldukları için çiftleşir ve çoğalırlar.

Yaz: Havaların en sıcak olduğu dönem yaz mevsimidir. Bahar mevsiminde ılık havada yağan yağmurlar ile olgunlaşan ağaçlar meyvelerini verir fakat su bulamayanları kurumaya başlar, su emmeye ihtiyaç hissederler. Gene nehirler ve göllerde su kaynakları azaldığından dolayı kurumaya başlar. Yaz yağmurlarına rağmen yağışın en az olduğu dönemdir yaz mevsimi.

Sonbahar: Kış ve Yaz arasındaki bu mevsimde yaz sıcaklıkları hızla düşer. Ve ağaçlar yapraklarını döker, kendisini kışa hazırlar. Yağmur yağışları da başlar.

Şimdi mevsim kış, dışımız üşürse de yüreklerimiz sıcak olsun diliyorum.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.