Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik yazdı: Yalova’dan bakınca

Konuk Gazeteci ve Yazar  Etem Sevik yazdı: Yalova’dan bakınca
7 Şubat 2023 23:47 | Son Güncellenme: 7 Şubat 2023 23:50
184

HABERMAX. SEVGİ OKURLAR; Kış ve yaz aylarında sosyal faaliyetleri ile öne çıkan şehrimiz Yalova’dan tanıdığım bir arkadaşım şehir içinde bugün fotoğraf çekimleri yapmış bana gönderdi. Bu güzel vesileyle Yalova’yı daha önce defalarca gezmiş ve ziyaret etmiş bir yazar olarak bu yazımı Yalova’ya ayırdım.

Bu şehrimizde gördüklerimi ve bende bıraktığı izlenimleri sizlerle şöyle paylaşayayım; Efendim, Benim Yalova ile ilişkim uzun zamana yayılır çok defalar yazın denizin ve doğanın tadını çıkarmışlığım vardır Yalova’da. Ayrıyeten kışın da termal ve doğal kaynak suları ile zaman geçirmişimdir. Bahar’da temiz caddelerinin kaldırımlarında yürümekten büyük keyif aldığım deniz ve eğlence merkezlerinin yoğun olduğu Çınarcık’ı da çok severim.

Son yıllarda çok göç aldığını biliyorum Yalova’nın. Gerçekten burada nüfus artış hızı yüksek. Bunu sebep dediğim gibi göç ile gelen nüfus miktarının yoğunluğudur.

Günümüzde Yalova’nın kalkınmasında öne çıkan olan sektörler ise, Kimyasal ürünler imalâtı mesela karbon elyaf. Bundan başka Gemi inşa sanayi, sağlık turizmi, (medikal, termal, yaşlı ve engelli turizmi) ve süs bitkileri üretimi ve kivi üretimi olarak söyleyebilirim size.

Yalova’nın başlıca yöresel kıyafetleri arasında bildiklerimi kadınların başlarına giydikleri oyalı tepelik fes eşarp, içlik, yakasız gömlek, ceket giyim eşyaları vesaire. Erkeklerde ise klot pantolon, yakasız gömlek, şal kuşak, püsküllü örgü fes, siyah ayakkabı kıyafetlerini örnek olarak verebilirim.

Yalova’da yemek kültürü de çok gelişmiş durumda. Yöresel yemekler arasında özgü yemekler arasında yumurta dolması, Yalova köfte ve sütlü tatlısı, böğür, tavuklu mantı, milföylü kebap, yaprak pidesi, termal çorbası, termal tatlısı, termal sarma, ıspanaklı börek, ekşili köfteli bamya yemeği, kaçamak, cennet küngü gibi pek lezzetli yiyecekleri görüyoruz.

Deprem Notum: Kahramanmaraş #Gaziantep dualarımız sizinle. Yanınızdayız.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.