Dolar 32,3625
Euro 34,6893
Altın 2.395,81
BİST 10.163,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik yazdı: Çamur içinde şehir bisikleti sürdüm…

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik yazdı: Çamur içinde şehir bisikleti sürdüm…
16 Aralık 2022 22:02 | Son Güncellenme: 16 Aralık 2022 22:06
216

HABERMAX.Bugün yaşadığım ilçede yağmurla çamurlanan cadde ve sokaklarda bisiklet turları yaptım.Ç amurlu yollara ve caddelere Salcano marka şehir bisikletimle çıktım. Bisikletimin selesine oturduğumda ayaklarımla pedalları her gün olduğundan farklı çevirdim ve çok sevindim. Çünkü yaşadığım şehrin mahalle ve caddelerinde her zaman bu yol şartları olmuyordu. Bir Bisiklet sever sporcu olarak çocuklar gibi sevindim bende.

Ve yine her zamankinden ayrı olarak, sağlam kadrolu ve güçlü bisikletimle farklı bir sürüş zevkini yattım. Ayaklarımla pedalları bazen çok dikkatli bazen hız için fazla gayretle çevirdim. Anlayacağınız yol şartlarının izin verdiği ölçüde kullanmaya özen gösterdim bisikletimi.
Bisikletimi aldığım gibi düştüm yollara. Bisikletimin üzerinde bu yollarda pedalları çevirebildim ve düşmeden ilerleyebildim. Ayrıca direksiyon hakimiyetim ve frene basma şeklim bir cambazınki kadar sıra dışıydı. Daha akıllı sürüyordum bisikletimi. Yeteneklerimde üst düzeydeydi. Aslında bir yandan da bu yollarda bisiklet sürmeyi hem öğreniyor hem deneyimliyordu. Düz asfaltta, dik ve yokuş aşağı yol aldığım dar ve geniş çamurlu yollarda bisikletime binerek ilerledim. Yol durumuna göre bazen hızımı azalttım, bazen çoğalttım bisikletimin. Ben gittikçe bisikletim yol ve trafiğin durumuna göre yavaşlıyor ve hızlanıyordu. Kontrollü gidişlerimde ise, sıklıkla frene basıyordum. Etrafımda trafikte bir sürü araç ve kadın, erkek, çocuk yaya zorlukla yol alıyordu.

Bendenizde bu zorlu yol koşullarında bugünkü turumu çamurlu ve inişli, çıkışlı yollarda şehir bisikletimle antrenman yaparak gerçekleştirdim.

Zaman zaman bisikletimi bu yollarda sürerken öyle anlar oldu ki, bedenim zorlandı, bisikletim ağırlaştı, pedalları ve tekerlekleri dönmez bir antrenmanı şehir içinde yaptım.
Eh tabi bunca tatlı uğraşın sonucunda güzel bir spor yaptım, çok eğlendim. O nedenle kendine ve bisikletine güvenenlere çamurlu şehir içi antrenmanını tavsiye ediyorum. Çok eğleneceksiniz. Her gününüzün bir diğerinden daha güzel, renkli ve mutlu geçmesini diliyorum.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.