Dolar 34,2435
Euro 37,0999
Altın 3.007,29
BİST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Sert Açıklamalar: “Saray ve Şürekası Değişmeli”

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Sert Açıklamalar: “Saray ve Şürekası Değişmeli”
13 Ekim 2024 20:07
116

HABERMAX. CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son yaptığı açıklamalarda, Atatürkçü değerlerin korunmasına vurgu yaptı ve mevcut iktidarı sert bir dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu, hilafet yanlısı grupların saraydan aldığı destekle gerçekleştirdiği çağrıların toplumu rahatsız ettiğini belirtti.

“Atatürkçü Kuvvetleri Hafife Almayın”

Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse bu topraklardaki Atatürkçü, Kuvvâcı ve Sevr’i parçalayıp atan kuvveti hafife almasın!” diyerek, ulusal değerlerin önemine dikkat çekti. Bu açıklaması, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesine atıfta bulunarak, toplumsal birliği sağlama çabası olarak yorumlandı.

Anayasa Üzerine Tartışmalar

Kılıçdaroğlu, “Değiştirilmesi teklif dahi edilemez!” olan anayasanın maddelerinin tartışmaya açılmasının bölücülük olduğunu ifade etti. Bu durumun, ülkenin bölünmez bütünlüğünü tehdit ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Sizin derdiniz anayasa falan değil. Derdiniz; ‘Bölünmez bütünlüğümüzdür’” şeklinde konuştu.

İktidara Meydan Okudu

Açıklamalarında, iktidarın değişmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede değişecek tek bir şey vardır o da: ‘Saray ve şürekasıdır.’ Değiştirmek mi istiyorsunuz? Hodri Meydan!” diyerek, muhalefete meydan okudu.

Bu açıklamalar, Türkiye’nin mevcut siyasi atmosferinde önemli bir yankı uyandırırken, Kılıçdaroğlu’nun muhalefet liderleri üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Siyasi yorumcular, bu tür sert çıkışların, yaklaşan seçimler öncesinde dikkat çekici bir strateji olduğunu belirtiyor.

Olayın gelişmeleri takip ediliyor.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.