Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Konuk Gazeteci Etem Sevik yazdı: Müzik insanları mutlu kılar

Konuk Gazeteci Etem Sevik yazdı: Müzik insanları mutlu kılar
16 Temmuz 2023 09:26
124

HABERMAX.SEVGİLİ OKURLAR; Müzik bizlerin duygu, düşünce ve yaşadıklarımızı anlatmak isteğiyle müzik aletleri yoluyla ölçülü ve düzenli sesleri sanat düşüncemizle ritm’li veya ritm’siz olarak bir araya getirdiğimiz yüksek sanatlardan biri olur.

Müzik nasıl bir şeydir diye düşündüğümüzde ise, Müzik sesleri bir havayı oluşturmak için ve düşünceleri veya duyguları ifade etmek için amaçladığımız biçimde organize sesleri bir araya getirmemizdir. Dolayısıyla Müzik, koordine edilmiş bir ses veya ses düzeni olarak karşımıza gelir.

Müzik sanatı, Müzik, duygu ve düşüncelerimizi belirli ve belirli olmayan kurallar etrafında ifade ettiğimiz bir önemli sanat dalı olmasının yanında günümüzde de endüstriyel bir güç olarak kendisini hissettirmektedir.

Müziğin temel amacı konusu, İnsan yaşamının her çağında müzik bizleri eğlendirme, dinlendirme, ve haz aracı olarak değişik duygularımızı tatmin etme ve dile getirme özelliğinin yanında eğitim, bilim, sanat ve kültürel işlevlere içkindir. Bu iyi ve güzel durumlar müziği insanlık sosyolojisinde evrensel boyuta taşımaktadır.

Müzik ne olur ve faydaları, Hani insan için Müzik olgusu insan ruhunun gıdası olduğu gibi kalbin de gıdasıdır. Yapılan bilimsel çalışmalar göstermiştir ki, birçok hastalığın iyileşmesine müzik yardımcıdır. Aynı şekilde kalp rahatsızlıklarının tedavi sürecini hızlandırıyor, kalp ritimlerini normalleştirir ve tansiyonu düzene koyar. Bunların yanında en iyi ağrı kesici olan müzik bilimi ağrılarımızın hafiflemesi ve dinmesinde de önemli bir görevi yerine getirir.

Müziği icat eden kişi ise, Büyük efsane kral, Jamshid’in müziği icat ettiğine inanılıyor. İran müziğinin izi Elamite İmparatorluğu (MÖ 2500-644) günlerine kadar devam ediyor. Bu konuda farklı dönemlerden kalma parça parça ve eksik hâlde bulunan belgeler ise Antik Perslilerin müziği detaylı olarak geliştirdiklerini kanıtlar düzeyde.

Müzik insanları mutlu kılar. Bizler sevdiğimiz dinlemekten keyif aldığımız, hoşlandığınız bir müziği dinlerken beynimiz mutluluk hormonu salgılamaya başlıyor. Aynı zamanda depresyon geçiren kişilerde azalan mutluluk hormonunu yükselterek doğal bir antidepresan ilacı görevini görüyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.