Dolar 32,2498
Euro 34,6786
Altın 2.402,38
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Komümist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan Dağ Keçilerinin Korunmasına İlişkin Basın Açıklaması

Komümist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan Dağ Keçilerinin Korunmasına İlişkin Basın Açıklaması
9 Aralık 2020 01:30 | Son Güncellenme: 16 Ocak 2023 14:11
2.623

HABERMAX. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Amerikalı iş insanı Bradley Garrett Van Hoose için Dersim’de yaban keçisi vurabilmesi adına geçici avcılık belgesi düzenlenmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan Dağ Keçilerinin Korunmasına İlişkin Basın Açıklaması

Amerikalı iş insanı Bradley Garrett Van Hoose için Dersim’de yaban keçisi vurabilmesi adına geçici avcılık belgesi düzenlenmesine tweeter hesabından yaptığı açıklamayla tepki göstermişti. Başkan Maçoğlu, konuyla ilgili belgeyi tweeter hesabından paylaşarak, “Yarın köylüler ve duyarlı tüm dostlarla orada seni bekliyor olacağım… ” ifadelerini kullanmıştı.

Bugün Salördek Kırmızı Köprü girişinde civar köylerde yaşayan yurttaşlar ve Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, yerine kayyum atanan Akpazar Belediye Başkanı Orhan Çelebi, DEDEF, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Türkiye Komümist Partisi’nin de katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklama şöyle:

Başkan Maçoğlu, “ İki aralıktan beri özel bir izinle Amerikalı bir kişinin başvurusu üzerine Antalya’da özel bir acente şirketi üzerinden Salördek Köyü’nde bir tane yaban yaşamını sonlandırmak adına çıkarılan özel bir izin var. Dünden beridir tüm kamuoyu bunu takip etmekte. Bizler binlerce kez söylediğimiz gibi yaban yaşamını kendi doğal yaşam alanımız olarak görmekteyiz. Dersim halkı özellikle Xızır’ın davarı dediği canlının yaşamını kutsayan bir halk. Bu anlamıyla toplumda büyük bir tepki söz konusu. Üç gündür bu konuyu takip ediyoruz. Elimize geçen somut verilerden sonra bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Bu avcılığın iptal edildiğine dair söylemler söz konusu. 2020 Temmuz ayında da 17 tane yaban keçisiyle ilgili böyle bir ihale çıkarılmıştı. İhale sonrasında kamuoyunda oluşan tepki üzerine bu ihale iptal olmuştu. Biz tabii ki iptal olmasına seviniyoruz. Bu ihaleler iptal edildiği vakit halkımız ve bizler belediye başkanları olarak seviniyoruz. Dün Doğa Koruma ve Millî Parklar Tunceli Şubesi Salördek bölgesinde bir avlanma ihalesi yoktur. Doğru bir avlanma ihalesi yok. Ama özel çıkarılmış bir izin var. Bu çıkarılan özel izinde bir yaban keçisi elli mermiyle öldürülme kararı var. Bu karar zalimane bir karar. Elli mermiyle buradaki yaşamı yok eden ve bunun üzerinden keyif alan bir paralı insana ihale çıkarılıyor. Bu anlamıyla biz hepimiz bu bölgede yaban yaşamına saygı gösterilmesini istiyoruz. Doğayı ve canlıları yok eden bu anlayış hepimizi derinden yaralıyor. Onun için 7-13 tarihleri arasında buralarda olacağız. Bizim talebimiz mülki idarelerce bu özel izinlerin iptal edilmesi ve iptal edildikten sonra kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz.

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.