Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Dünya Romanlar Günü Etkinliklerine Katılarak Toplumun Sevgi ve Takdirini Kazandı”

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Dünya Romanlar Günü Etkinliklerine Katılarak Toplumun Sevgi ve Takdirini Kazandı”
7 Nisan 2024 16:51 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2024 16:46
346

HABERMAX. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Dünya Romanlar Günü etkinliklerine katılarak, Romani vatandaşların coşkusunu ve ilgisini karşıladı. Doğa Parkı’ndan başlayan ve Madenler Meydanı’na kadar devam eden renkli yürüyüşte, Başkan Çerkez, halkla bir araya gelerek, karanfil dağıtarak ve günlerini kutlayarak, Roman toplumunun önemini vurguladı.

Yürüyüş sırasında vatandaşlar, Başkan Çerkez’e büyük ilgi gösterirken, “Hayırlı olsun Başkanım!” diyerek sevgi ve desteklerini dile getirdi. Katılımcılar, ilçelerine düzgün bir başkanın gelmesinden memnuniyet duyduklarını belirtirken, Başkan Çerkez’in samimi yaklaşımı ve etkinliklere katılımı takdirle karşılandı.

Etkinliklerin ardından Başkan Çerkez ve İlçe Başkanı Melda Tanışman Tutan, Turgut Özal Kültür Merkezi’ne doğru hareket etti. Üstü açık klasik bir araçla yapılan bu yolculuk, halkın ilgisini çekti ve etkinliklere renk kattı. Taşdelen’de de Roman toplumuyla bir araya gelerek, dayanışma ve kültürel etkileşimi artırmayı hedefleyen Başkan Çerkez ve ekibi, toplumun farklı kesimlerine olan duyarlılıklarını bir kez daha göstermiş oldu. DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ÇEKMEKÖY’DE COŞKUYLA KUTLANDI

8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte Çekmeköy’ün cadde ve sokaklarındaki coşku görülmeye değerdi.

Çekmeköy Belediyesi’nin Başkan Orhan Çerkez önderliğinde ilçede bir ilk olarak  gerçekleştirdiği Dünya Romanlar Günü etkinlikleri büyük beğeni topladı. Şahinbey Caddesi’nde başlayan ve Taşdelen Turgut Özal Caddesi’nde devam eden renkli kortejle ilçe turu gerçekleştiren Başkan Orhan Çerkez ve Roman vatandaşlar, büyük bir ilgiyle karşılaştı.

Roman vatandaşlardan oluşan grupların müzikleriyle dans eden vatandaşlara, esnaflar, evlerinin cam ve balkonlarında bulunan Çekmeköylüler de eşlik etti. Renkli görüntülerin oluştuğu ilçe turu sonrasında kutlamalar Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserle devam etti.  Aysun Taşçeşme’nin birbirinden kıymetli eserlerini dinleyen vatandaşlar Dünya Roman Günü’nü doyasıya eğlenerek geçirdiler.

Başkan Çerkez, CHP Parti Meclis Üyesi Uğurcan Irak, CHP Kars İl Başkanı Onur Ulaşdemir, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Sinan Karaca Öztürk ve  Hülya Özdemir, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Burhan Çiftçi, meclis üyeleri ve salonda bulunan davetlilerle birlikte roman ezgileri eşliğinde dans ettiler.

Programlara ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ; “Roman kardeşlerimiz ilçemizin üç mahallesinde yoğun şekilde yaşıyorlar. Bu kardeşlerimiz eğlenceye, mutluluğa değer veriyorlar. Değer verilmeyi de hak ediyorlar. Hak ettikleri değeri toplumun tüm kesimlerinden görmek beklentisini içindeler. Biz de  bugün onlara değer verdiğimizi göstermek istedik. İnsanlarımızın morale ihtiyacı vardı, güzel bir etkinlik oldu. Tüm komşularımızın yüzü gülüyor. Romanlar bizim rengimiz toplumumuz bir parçası ve onların bu özel gününü kutlamakta bir belediye başkanı olarak bize düşüyor. Çekmeköy’de roman vatandaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Sorunlara eğileceğiz ve hepsini el ele gönül gönüle sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

HABER VİDEO/ CENGİZ AÇAR/ ÇEKMEKÖY 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.