Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

KOCAELİ’NİN YANI SIRA, TÜRKİYE’DE ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

KOCAELİ’NİN YANI SIRA, TÜRKİYE’DE ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
30 Ağustos 2021 22:50 | Son Güncellenme: 30 Ağustos 2021 22:54
249
AHA.Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, milletimizin bağımsızlığını müjdeleyen ve şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünü kutlama programı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle ve coşkuyla gerçekleşti.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene; Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcıları Aslan Avşarbey, Ali Ada, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir,  İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ümit İlbayı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Daire Müdürleri, Askeri Erkan, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve öğrenciler katıldı.

Kocaeli Valiliği, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının çelenklerini Atatürk Anıtına sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Seddar Yavuz, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünü kutlama programı kapsamında, Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda pandemi kurallarına da titizlikle riayet ederek tebrikleri kabul etti.
30 Ağustos Zafer Bayramı Tören Programı Vatandaşlarımızın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirildi

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen tören programı Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirildi.
Valilik Yerleşkesi A Kapısı önünde gerçekleşen törene; Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve İlyas Şeker, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcıları Aslan Avşarbey, Ali Ada, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir,  İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ümit İlbayı, Daire Müdürleri, Askeri Erkan, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri, Gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Seddar Yavuz, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tören birlikleri ile halkı selamlayarak, 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladılar.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.
Mesajda;
“Asırlara sâri şanlı tarihimizin köşe taşlarından biri olan Büyük Zafer’in 99. yıl dönümüne kavuşmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Milletimizin, Kıbrıs Türklerinin ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın her birinin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum. Bu gurur günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm dost ve kardeşlerimize şahsım ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Büyük Millet Meclisimizin kıymetli mensuplarını ve ordumuzun kahraman askerlerini rahmetle yâd ediyorum. Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz, 4 gün süren göğüs göğse çarpışmaların ardından Dumlupınar’da kesin bir zaferle sonuçlanmıştır. Dünya savaş tarihine geçen bu şanlı zaferle Türk Milleti, şehit kanlarıyla sulanan vatanı üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyeceğini göstermiştir. 30 Ağustos, milletimizin kendisine ömür biçen emperyalist niyetleri kursaklarda bıraktığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açtığı tarihimizin en kritik dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı bu zaferle 1071 Malazgirt’te bize yurt kılınan bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha tescil etmiştir. Büyük Zafer’e ilham veren ruh, inanç ve irade, 99 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimize istikamet çizmektedir. Savunma sanayiinden ekonomiye, dış politikadan enerjiye, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast eden taşeron terör örgütleriyle mücadeleye kadar her alanda elde ettiğimiz başarılar, bunun en önemli nişaneleridir. Ülkemiz bugün sadece sınırları içinde yaşayan 84 milyon vatandaşının değil, Balkanlardan Asya’ya, Afrika’dan Avrupa’ya gönül coğrafyasındaki yüz milyonlarca dost ve kardeşinin de umudu haline gelmiştir. Allah’ın yardımı, kalbi bizimle çarpan dostlarımızın desteği ve necip milletimizin samimi duasıyla inşallah bu umutları boşa çıkarmayacağız. İçimizdeki kimi bedhahlara rağmen, zalimler karşısında mazlumun hakkını savunmaya, tüm dünyada barışın, adaletin ve özgürlüğün hâkim olması için gayret göstermeye devam edeceğiz. Bundan 99 yıl önce Dumlupınar’da şaha kalkan imanın rehberliğinde, 84 milyon birlik, dirlik ve kardeşlik içinde aydınlık yarınlarımıza hep beraber yürüyeceğiz. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını minnetle yâd ediyorum. Vatanımız, ezanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız uğrunda can veren aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki tüm kardeşlerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri adına Yarbay Mehmet Emin Karabıyık tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirilmesinin ardından Muammer Dereli Fen Lisesi öğrencisi Nehir Şimşek “Asker Koşması” adlı şiiri okudu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının sergilediği gösterilerinin ardından Muammer Dereli Fen Lisesi öğrencisi Oğuz Öcal’ın okuduğu  “30 Ağustos” adlı şiir büyük beğeni topladı.
İzmit Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi tarafından Artvin, Burdur ve Kırklareli yöresi Halk oyunları gösterisi büyük beğeniyle izlendi ve geçit töreni ile program tamamlandı.
Tören sonrası Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri programa katılan çocuklara oyuncak, gençlere kitap hediye ederek, 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladı ve onlarla günün anısına fotoğraf çektirdi.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.