Dolar 32,2888
Euro 34,9440
Altın 2.445,00
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 23°C

Kazova’nın Tarım Arazileri Suyla Buluştu

Kazova’nın Tarım Arazileri Suyla Buluştu
9 Mayıs 2021 11:35
242
DSİ’nin Tokat’ta devam eden yatırımları tamamlandığında 500 bin dönüm daha alanın sulanacağını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “O zaman toplam 1 milyon dönüm alan sulanacak.” dedi.
Tokat’ın tarım memleketi olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı şöyle devam etti: “Ben de üreticiye, tarıma dost bir Vali olarak destek vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Çiftçilerimizi zenginleştirdikçe, hayatlarını kolaylaştırdıkça mutluluk duyuyorum.
Şu anda devam eden tarım ve tarımsal sulamaya yönelik projeler tamamlandığında Tokat zenginliğini iki katına çıkaracak. Bir tarafta müthiş sulama projeleri devam ediyor, bir tarafta tarım ve hayvancılık projelerimiz devam ediyor.

Tarım ve Hayvancılık Projelerimizle Çiftçimizin Üreticimizin Yanındayız
2 yıl vadeli, sıfır faizli, 7 yıl ödemeli koyun projemizde Türkiye’ye örnek olduk. Şuanda 50 bine yakın koyunu üreticilerimize teslim ettik. Devletimizin imkanlarıyla 4 milyon meyve fidanı yetiştiriyoruz. Bunun  sadece 1 milyonu ceviz. Kirazından bademine, eriğinden kayısısına, alıcından hünnabına kadar yetiştiriyoruz. Erbaa’da bin dönüm çiçek serası kuruyoruz. Niksar’da bin 750 dönüm topraksız termal kuruyoruz. 2 bin dönüm kurduk, bu sene 3 bin dönüm asma bağları kuruyoruz. Şu ana kadar 1500 dönüm çilek ektik. Yaklaşık 10 milyonluk tohum verdik. Projelerimiz devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Devletin gerçek sahibi millet diyoruz ve devletin güzide kurumlarıyla bir ve beraberce çalışıyoruz. Hedefimiz memleketi milleti hep beraber mutlu etmek, özellikle çiftçilermizi, üreticilerimizi, toprağımızı seviyoruz. Yılmadan, korkmadan, yılgınlık göstermeden aşkla, şevkle, canla başla çalışarak, memleketi, milleti ihyaya devam edeceğiz.”
Vali Dr. Ozan Balcı ve beraberindeki heyet daha sonra hayırlı ve uğurlu olsun dilekleriyle vanayı çevirip, tarım arazilerini suyla buluşturdu.
06 Mayıs 2021
Haber:Gülay KARTAL
Foto:M.Sefa ŞEKER
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.