Dolar 32,5161
Euro 34,7810
Altın 2.491,89
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

CHP Milletvekili Tekin, Kira isyanı Fiyatları duyan İstanbul’u terk ediyor

CHP Milletvekili Tekin, Kira isyanı Fiyatları duyan İstanbul’u terk ediyor
29 Ocak 2023 23:42 | Son Güncellenme: 29 Ocak 2023 23:55
241

HABERMAX. İstanbul’da her geçen gün artan kiralar halkı isyan ettirdi. 20 bin TL’ye kadar çıkan fiyatlar nedeniyle birçok kişi İstanbul’u terk etmek zorunda kaldı. Sokağa inerek halkın sorunlarını dinleyen CHP’li vekil, bir dokunup bin ah işitti.

İstanbul’da son dönemde kiralık ev fiyatlarında büyük artış görüldü. Yüzde 400’lere varan zamlar sonrası halk isyan etti.

“YA ÖDE YA DA ÇIK”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kiraların yüksek olduğu ilçelerden Üsküdar’da vatandaşlarla bir araya geldi. Kirada oturan vatandaşlar, kiraların yüksekliğinden şikayet etti.

Balat’ta oturan bir vatandaş kiraların yüksek olduğunu belirterek, “Ev kiram 1000 liradan 4 bin liraya çıktı. Ev sahibi şunu söylüyor, ya verirsin ya çıkarsın” dedi. Tekin ise, İstanbul’da kiracıların yüzde 25’inin kirasını düzenli ödeyemediğini söyledi.

“ÇIKARSAM BİR DAHA BULAMAM”

Kiraların yüksekliğinden yakınan bir vatandaş ise, “Kiralar çok pahalı çıkarsam bir daha bulamam” dedi.

“4 AYDIR EV ARIYORUZ, BULAMIYORUZ”

Üsküdar’da bir büfede çalışan vatandaş da, “Kiraya 4 bin lira ödüyordum. Evden çıkardılar bizi. Çocuklar bir tarafta biz bir taraftayız. 4 aydır ev arıyoruz, ev bulamıyoruz. Kiralar 10 bin lira, 20 bin lira. Zor durumdayız” diye konuştu.

“BİRÇOK İNSAN KİRALARINI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN İSTANBUL’U TERK ETTİ”

İnsanların ev bulamadığını ve İstanbul’u terk ettiklerini söyleyen CHP’li Gürsel Tekin, şu ifadeleri kullandı;

*Eğer mücadele edeceksiniz yapı stoklarını stoklayan imar çetesi ve beton lobisi ile mücadele edeceksiniz. Nerede mi? Üsküdar’da, Kadıköy’de, Türkiye’nin her yerinde.

*Bu kadar büyük lüks konutlar yapıyorsunuz, sadece aidatları 14 bin lira. TOKİ ne yapacaktı, Emlak Konut ne yapacaktı. Vatandaşa konut yapacaktı, barınma yeri yapacaktı. Maalesef rezidanslara ve lüks konutlara insanları mahkum ettiler.

*İstanbul’da 750 bin ile 1 milyon boş yapı stoku olmasına rağmen insanlarımız ne yazık ki kiralık ev bulamaz hale geldi. Özellikle Zeytinburnu, Bakırköy sahilindeki rantlı yapıların yarısı bomboş.

*Çünkü oralar çok pahalı. Vatandaşlarımız ne yazık ki pahalı kiraya mahkum edilir hale geldi. Birçok insan kiralarını ödeyemediği için İstanbul’u terk etmek zorunda kaldı.

*İnsanların ev bulamaması, pahalı evlere mahkum edilmesinin temel nedeni Türkiye’de beton lobisinin ve imar çetesinin elindeki çokça yapı stoklarından kaynaklı. Derhal bunları vergilendirmemiz lazım ki bir dengeyi tutturalım ifadelerini kullandı.

Haber/Kaynak : Gürsel Tekin

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.