Dolar 32,5615
Euro 34,7183
Altın 2.409,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Kavaklıdere Yaşam Vadisi’ni açan Başkan İmamoğlu, “Bir avuç insan bizi engellemeye çalışıyor

Kavaklıdere Yaşam Vadisi’ni açan Başkan İmamoğlu, “Bir avuç insan bizi engellemeye çalışıyor
25 Eylül 2022 00:06 | Son Güncellenme: 25 Eylül 2022 00:40
363

HABERMAX.İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir seçim vaadini daha hayata geçirdi. İmamoğlu’nun ilçe belediye başkanlığı döneminde başlattığı Yaşam Vadisi projesi, doğusundan batısına kadar İstanbul’un pek çok ilçesine yayılıyor. Beylikdüzü’nde yeşil kuşağı denizle buluşturan Kavaklıdere Yaşam Vadisi’ni açan Başkan İmamoğlu, “Bir avuç insanın bizi engelleyici, bizi kötüleştirmeye ve durdurmaya dönük çabalarını görüyoruz. Saçma sapan bir dava ile bile bizi mahkum etmeye çalışıyorlar. Ülkemize hukuka, adalete dönük yazık ediyorlar ama başaramayacaklar. Çünkü bizi izleyen, yaptığımız işleri içselleştiren İstanbullu hemşerilerim, 16 milyon insanımız var. Hatta bu ülkenin 86 milyon vicdanlı vatandaşları var, başaramayacaklar” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, olduğumda ilk proje oyarak Beylikdüzü Yaşam Vadisini hayata geçirdik. 6 yıldır doğru akıl, teknik akıl, vatandaşını düşünen akıl, 6 yıl gibi bir sürede bu şehre 1,5 milyon metrekareye yakın yeşil alan kazandırdık. Rıfat Ilgaz Caddesi’ni de bitirmek üzereyiz. Onun da o bölümden Migros’a ve E5 uzayan kolu olacak bizim yaşam vadisinin. Hayal ettiğimiz gibi, 32 yıl sonra, 20 yaşında hayal eden bir genç delikanlı olarak büyük keyfini yaşıyorum. Bu şehrin gençlerine ve çocuklarına diyorum ki güzel şeyler hayal edin. Hayal edin ve çok çalışın. Ahlaklı ve adil olun. Mutlaka kazanırsınız ve o hayalinizi gerçekleştirirsiniz. Aynen bugün yaşadığımız gibi. Gölet projesinde ise başka hakim akıl devreye girdi. Başakşehir ve o dönemin suskun İBB’si ve bu dönemin Emlak Konut’u iş birliğiyle, o güzelim alan betona döndü.”

bu ortaklaşma fikrini koyduk. Ne mutlu ki, 2019’dan itibaren, sadece Beylikdüzü değil, Ekrem İmamoğlu liderliğinde İstanbul’un tamamı bu ortaklaştırıcı anlayışa kavuştu. Yaşam Vadisi sadece bir park değil, Beylikdüzü halkının hayatına enerji, mutluluk ve özgürlük hissini katan bir ortak yaşam alanı. Gençlerin buluşma yeri, İstanbulluların nefes aldığı örnek bir vaha. Toplam 7 km uzunluğunda 1 milyon 200 bin metrekarelik yeşil alanı kentimize kazandırdık. Ekrem başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum.”
Törende konuşmaların ardından Başkan İmamoğlu ve Murat Çalık ile diğer katılımcılar kurdele keserek Kavaklıdere Yaşam Vadisi’nin açılışını gerçekleştirdi. İmamoğlu ve beraberindekiler, golf arabalarıyla vadiye gezerek, vatandaşlarla sohbet etti ve İSKİ yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. Törenin ardından alanda Çal Grubu da “Doğa İçin” konseptli bir konser verdi.

300 BİN METREKARELİK YENİ YEŞİL ALAN

Beylikdüzü’nde 1. ve 2. Etapları ilçe belediyesi tarafından daha önce bitirilen Yaşam Vadisi’nin son etapları da tamamlanmıştı. Hayata geçirilen 4 bin 550 metre uzunluğunda ve 301 bin 700 metrekarelik Beylikdüzü Kavaklıdere Yaşam Vadisi’nde; çeşitli sosyal aktivitelerin yapılabileceği meydanlar, kütüphane, okuma alanları, oyun tünelleri, engelsiz çocuk oyun parkları bulunuyor. Tüm etapların tamamlanmasıyla Beylikdüzü Yaşam Vadisi, denizle de buluşmuş oldu.

İSKİ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında öncelikle dere ıslahı gerçekleştirildi. 2.185 metre atıksu, 3.975 metre yağmursuyu kanalı yapıldı. Böylece Marmara Denizi’ne karışan atık sular Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırıldı.

Birçok etkinliğin düzenlenebileceği yeşil amfi, yürüyüş ve bisiklet yolu parkurları, seyir terasları, piknik ve dinlenme alanları, bitki tünelleri, havuzlar, street workout egzersiz parkları, geri dönüşüm parkı, sanat atölyeleri ve sahil seyir gruplarından oluşan yaşam alanları yer alıyor. Tüm bu çalışalar 500 milyon liraya al oldu.

21 VADİ PROJESİNİN 5’İ TAMAMLANDI

Proje sayesinde Kavaklıdere çevresinde meydana gelen kirli görüntüler tarihe karıştı. Bölge halkının ve tüm İstanbulluların faydalanabileceği, nefes alabileceği yaşam alanları haline dönüştürüldü. İBB, İstanbul genelinde 21 yaşam vadisi yapımını planladı. Haziran 2019’dan bugüne kadar; Hacetderesi Yaşam Vadisi 1. Etap, Beylikdüzü Yaşam Vadisi 3. 4. ve 5. Etap, Haliç Kıyıları Yeşil Koridor ve Yaşam Vadisi 1. Etap, Silivri Boğluca Yaşam Vadisi 1. ve 2. Etap ile Pendik Yaşam Vadisi 1. Etap bitirilerek hizmete açıldı. 12 yaşam vadisi projesinin yapımı sürerken, 7 yeni vadinin yapımı ise planlandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.