Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Kartal kitap fuarın’da, Usta Gazeteci ve Yazarlar Bir Arada

Kartal kitap fuarın’da, Usta Gazeteci ve Yazarlar Bir Arada
28 Eylül 2021 01:11
302
AHA.Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kartal Kitap Fuarı’ ikinci gününde de İstanbul’un dört bir yanından gelen çok sayıda kitapseveri ağırladı. Gazeteci-yazarlar; Gürkan Hacır, Barış Doster, Barış Yarkadaş, Şenol Çarık ve daha birçok tanınmış isim, kitap fuarının ikinci gün konukları oldu.
Dokuz gün sürecek olan fuarın ikinci gününde edebiyat ve medya dünyasının tanınmış isimleri, alanda kurulan sahnede kitapseverlerle bir araya gelerek söyleşileri ile etkinliğe renk kattı.
100’e yakın yayınevinin stant kurduğu; şair, yazar, akademisyen, gazeteci ve sanatçıların konuk olarak yer aldığı etkinlik, fuar alanını dolduran kalabalığın büyük beğenisini topladı.
Kartal Kitap Fuarı’nın ikinci günü Prof. Dr. Necdet Neydim ile başlarken; Tarık Tufan, Fuat Sevimay, Ahmet Selçuk İlkan, Emrah Safa Gürkan ve KE Dergisi’nin yazar kadrosu, okurlarıyla buluşan diğer isimler oldu.
Usta Gazeteci ve Yazarlar Bir Arada
Fuarın dikkat çeken ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdikleri etkinlik ise gazeteci-yazarlar; Gürkan Hacır, Barış Doster, Barış Yarkadaş ve Şenol Çarık’ın söyleşileri oldu.
Televizyon ekranlarının başarılı yorumcuları usta gazeteciler, edebiyattan siyasete, sanattan tarihe birçok konuda söyleşilerde bulundu.
Ünlü isimler konuşmalarında son dönemde Türkiye gündeminde olan konular hakkında izleyicilere düşüncelerini aktırırken Kartal ve çevre ilçelerden kendilerini dinlemeye gelen vatandaşlar da beğeni ve alkışları ile konuklara tezahüratta bulundu.
“Dört Dörtlük Bir Organizasyon”
25. ve 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekili, gazeteci ve yazar Barış Yarkadaş, kitap fuarına yönelik övgü dolu bir konuşma gerçekleştirerek: “Kartal Meydanı’nda düzenlenen Kartal Kitap Fuarı, hakikaten örnek olması gereken bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Biz Kartal Meydanı’na yabancı değiliz. Ben bu bölgeden milletvekiliydim, hem de uzun yıllardır Anadolu Yakası’nda yaşıyorum. Kartal Meydanı hep demokrasi mücadelesine şahit olmuştur. Bugün de kültüre ve sanata ev sahipliği yapıyor. Kartal Belediyesi’nin tüm personeline ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hakikaten dört dörtlük bir organizasyon yapmışlar. Umarım bu organizasyonlar daha da artar ve biz de okurlarımızla daha çok bir araya gelebilme ve kaynaşma imkânı buluruz.” diyerek Kartal Kitap Fuarı ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.
Başkan Gökhan Yüksel’den Plaket ve KE Dergisi Takdimi
Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, usta isimlerin söyleşisinin ardından sahneye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Yüksel: “Kıymetli konuklar, sevgili Kartallılar, bu değerli misafirlerimizi dinlemenin gururunu yaşıyoruz. Sevgili Gürkan Hacır, -Kemalyeri Dergisi’ni çıkararak bir çılgınlık yaptık- demişti. Gerçekten öyle. Edebiyata, yazına sahip çıkmak; sanata, yayınevi ve yazarlara sahip çıkmak kolay iş değil. Bazıları çılgınlık olarak adlandırılabilir, biz de çılgınız. Biz de yaklaşık Yaklaşık iki yıldır Kartal Edebiyat Dergisi olan “KE” dergisini üretmeye çalışıyoruz arkadaşlarımızla. Şimdi ben de bizim çılgınlığımızı paylaşacağım. Ama kendi çılgınlıkları olan Kemalyeri Dergisi için de bir alkış istiyorum.” dedi.
Ardından etkinliğe katılan Erzincan Altınbaşak Belediye Başkanı Haydar Polat, Şair Ahmet Selçuk İlkan ve Kartal Belediyesi Meclis Başkanvekili Özlem Bulut, Başkan Gökhan Yüksel’in daveti üzerine sahneye çıkarak katılımcılara birer plaket ve KE Dergisi takdim etti.
Usta yazarlar, plaket takdiminin ardından okuyucuları ile bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.