Dolar 32,3780
Euro 34,7386
Altın 2.435,18
BİST 10.054,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

KARAMAN’DA 45 ÇOCUĞUN TECAVÜZÜNE GÖZ YUMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ŞANLIURFA’YA ATANDI

KARAMAN’DA 45 ÇOCUĞUN TECAVÜZÜNE GÖZ YUMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ŞANLIURFA’YA ATANDI
5 Ağustos 2023 20:14
196

HABERMAX.Karaman’da 2016 yılında yaşanan dehşet verici olay, hala hafızalardaki tazeliğini koruyor. Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) evlerinde, yaşları 8 ile 10 arasında olan 45 erkek öğrencinin cinsel istismara uğradığı dehşet dolu günler, çocukların geleceğini kararttı. Ancak o dönemde, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü olan Asım Sultanoğlu, tecavüz olaylarına göz yumanlar arasında yer aldı. Üstelik, bu acı olayların ardından Asım Sultanoğlu ve dönemin yurt denetiminden sorumlu Karaman Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Ahmet Bayır’a yeni görevler verilmişti.

Tecavüzcü öğretmenlerle yurtlarda poz veren ve bu dehşet verici olayların üzerini örten Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, günümüzde Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanarak şaşkınlık yarattı. Bu tür olaylara göz yumanların böylesine önemli görevlere atanmasının toplumda büyük bir tepkiye yol açtığı açıkça görülmektedir.

Yaşanan bu üzücü olaya dair dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yüz yüze görüşen ve konuyu TBMM’ye araştırma ve soru önergeleriyle taşıyan Yıldırım Kaya, hala adaletin sağlanmadığından endişe duymaktadır. Çocuklara yönelik cinsel istismar gibi acı olayların üstünün örtülmesine karşı mücadelesini sürdüren Yıldırım Kaya, yetkililerin bu tür olaylara müsamaha göstermemesi ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini dile getiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, geçmişteki ihmallerin üzerini örtmek yerine adaletin yerini bulması ve bu tür sorunları çözerek geleceği aydınlık bir şekilde inşa etmesi beklenmektedir. Çocuklara yönelik cinsel istismar ve suistimallerle mücadele ederek toplumda adalet ve güvenin tesis edilmesi, acılı ailelerin yarasını saracak ve çocukların geleceğini güvence altına alacaktır.

Toplumun tepkisini çeken bu atamalar, yetkililerin önlem alması ve sorumluları adalet önüne çıkarması gerekliliğini bir kez daha göstermektedir. Yıldırım Kaya’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamalar ve TBMM’ye sunduğu önergeler, kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve adalet taleplerinin artmasına neden olmuştur. Umut ediyoruz ki, çocuklara yönelik suistimallerin önüne geçilecek ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için daha güvenli bir ortam oluşturulacaktır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.