Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

KADIN GİRİŞİM PROJESİ ATÖLYE KALE, İKÜ KARİYER ONURSAL ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU

KADIN GİRİŞİM PROJESİ ATÖLYE KALE,  İKÜ KARİYER ONURSAL ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU
11 Mart 2024 16:23
123

HABERMAX. İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kariyer Kulübü tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri” sahiplerini buldu. Kaleseramik’in kadın emeğini güçlü bir şekilde desteklemek ve kadın girişimci sayısını arttırmak hedefiyle hayata geçirdiği Atölye Kale projesi “Kadın, Eğitim ve İstihdamını Destekleyen Kuruluş” ödülünü aldı. 

İKÜ Ataköy yerleşkesinde bulunan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül gecesinin geliri ise DOSTEV Down Sendromlular Derneği’ne bağışlandı.

Atölye Kale adına ödülü alan Kaleseramik Mimar İletişimi Yöneticisi Duygu Ekinci “Bu topraklarda doğmuş bir şirket olarak, her zaman ‘insanımız için daha iyisini başarma’ sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Grubumuzun kurucusu değerli büyüğümüz İbrahim Bodur’un “Sizi, siz yapan öz değerlerinize sahip çıkın; çünkü onlar sizi bir ağacın kökleri gibi ayakta tutacaktır” sözünden ilhamla, toplumsal gelişime katkı sunacak, sosyal faydaya dönük çalışmalara özel önem veriyoruz. Kadın istihdamı da bu alandaki önceliklerimizden birini oluşturuyor. Topluma ve insanımıza fayda sağlamak adına attığımız bu adımların başında gelen Çanakkale’nin Çan ilçesindeki fabrikamızda kurduğumuz Atölye Kale, başarılarıyla hepimizi heyecanlandırıyor” dedi.Atölye Kale projesi hakkında:

Atölye Kale; Kaleseramik’in sosyal faydaya dönük projelerinin başında geliyor. Proje, kadın emeğini desteklemek, ekonomide öncü kadın girişimci sayısının artırmak hedefiyle Kaleseramik’in Çan’daki fabrikasında hayata geçirildi.

Toplumsal hayatta kadın emeğinin hak ettiği yeri almasını öncelikleyen projenin temelinde Kaleseramik’in kadınların iş hayatındaki gücüne ve potansiyeline olan inancı yatıyor. Atölye Kale, gerekli destek ve olanak verildiğinde kadınların iş hayatında çok büyük başarılara imza atacağını ortaya koyduğu eşsiz eserlerle kanıtlıyor. 

Atölye Kale’nin bugüne kadar ortaya koyduğu başarıların başında ise, Türkiye’nin kültür-sanat hayatının simge yapılarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi’nin kalbindeki ‘Kırmızı Küre’ geliyor. Seramiğin sanata dönüşümünün en can alıcı örneklerinden biri olan ‘Kırmız Küre’nin her bir karosu Atölye Kale’de tek tek el emeğiyle üretildi. ‘Kırmızı Küre’ ile ülkemizin kültür sanat hayatına eşsiz bir miras bırakan Atölye Kale, ayrıca kurucusu kadın olan Homemade Aromaterapi, Touline Ceramics, Pınar Yeğin, Matla, Magnol, Mazu Studio ve Masuma Ceramics  gibi markaların yanı sıra Çan’daki seramik atölyesinde kadın emeğiyle mutfak ve banyo grubu ürünleri üreterek, tüketiciler ile buluşturuyor. Atölye Kale platformu üzerinden satılan her üründen de kız çocuklarının eğitimine katkı sağlanarak, yarının güçlü kadınlarının da yetişmesine destek veriliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.