Dolar 32,5295
Euro 34,8958
Altın 2.437,36
BİST 9.749,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve Kanada Başkonsolosu Ulric Shannon, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve Kanada Başkonsolosu Ulric Shannon, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu.
30 Nisan 2019 21:52 | Son Güncellenme: 15 Haziran 2022 12:00
886

HABERMAX.Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve Kanada Başkonsolosu Ulric Shannon, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu. Samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen görüşmelerde, İstanbul ile Japonya ve Kanada’nın şehirleri arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu.İBB’nin Saraçhane’deki merkez binasında gerçekleşen görüşmede konuşan Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik ettiğini söyledi.İstanbul’u Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olarak gördüklerini, Japon işadamları ve turistler arasında da İstanbul’un Türkiye’nin odak noktası olarak görüldüğünü belirten Akio Miyajima, “Yeni imparatorumuz döneminde Japonya ile Türkiye ve İstanbul arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inanıyorum. Tokyo da İstanbul gibi trafik ve ulaşım sorunlarını yaşadı. Bu alanda her iki şehrin işbirliği yapabileceğine inanıyorum. Türkiye’nin tarihini ve kültürünü daha iyi öğrenmemiz gerektiğini de düşünüyorum” diye konuştu.İMAMOĞLU: “JAPON BAHÇESİ YAPARAK GENÇLERE ‘ÇALIŞKANLIK’ MESAJI VERDİM”
İstanbul’daki yeni dönemin Japonya’nın Türkiye için çok önemli olduğunu ve iki ülke arasında her zaman çok sağlıklı ilişkiler bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu; “Benim zihnimde Japonya denince hemen çok çalışkan ve üretken olmak geliyor. Beylikdüzü Belediye Başkanlığım döneminde burada 1 milyon metrekarelik çok büyük bir park yaptık. Parkın en nadide bölümüne Japon Bahçesi yaptık. Bundaki hedefimiz kültürlerin birbirini tanımasının yanı sıra çok genç bir nüfusa sahip Beylikdüzü’nde çocuklarımıza ve gençlerimize çalışkanlığı ve disiplini hatırlatması konusunda da özel bir mesajı vardı.”Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olan İstanbul’daki yeni dönemimizde mutlak yakınlaşarak bilgi paylaşımında bulunacağımız ülkelerin başında Japonya’nın geldiğinin altını çizen Ekrem İmamoğlu, “Bugün Kanada Başkonsolosu, sonrasında siz ziyaretime geldiniz. Önümüzdeki dönemde ilk gideceğim ülkeleri yazmaya başladım. İlk ziyaretimi Japonya’ya yapmayı çok da isterim. Ülkelerimiz ve şehirlerimiz arasındaki ülke arasındaki güzel ilişkilerin daha da gelişmesini diliyorum. Teknolojisiyle, şehirciliğiyle öne çıkan Japonya’nın büyük kentleri ile İstanbul arasındaki güzel ilişkiler kurularak geliştirilmesini diliyorum. Bizim için yeni bir başlangıcın yaşandığı bugünlerde Japonya’nın da yeni bir başlangıç yapmasını, yeni imparatorun 1 Mayıs’ta görevine başlayacak olmasını kutluyorum. İnşallah hep birlikte başarılı güzel bir dönem yaşarız” diye konuştu.KANADA İSTANBUL BAŞKONSOLOSU DA BAŞKAN İMAMOĞLU’NU TEBRİK ETTİ

Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu makamında ziyaret eden Kanada Başkonsolosu Ulric Shannon da “İBB Başkanı seçilmesinden dolayı sizi tebrik ediyorum. Tabi ki biz Kanada olarak Türkiye’deki siyasi partiler arasında taraf tutmuyoruz. Ancak Türkiye’de güven verici, rekabetçi bir yapının olmasından dolayı memnun oluyoruz” dedi.
Kanada’da Türkiye’de seçim sürecini takip eden birçok insan olduğunu ifade eden Ulric Shannon, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu seçim bize gösterdi ki; Türkiye’nin siyasi hayatında bir canlılık ve demokrasi var. Mazbata konuşmanızda güçlü bir şekilde İstanbul’daki çeşitliliğe vurgu yapmanız ve tüm İstanbulluları temsil edeceğinizi söylemeniz bizim için çok güzeldi. Kanada’daki bazı şehirler ve İstanbul arasındaki iyi ilişkileri çok önemsiyoruz. Hükümetimiz ve konsolosluk olarak biz her zaman İstanbul’a gelmenin güvenli olduğunu belirttik. Kanadalı turistler son zamanlarda İstanbul’a geri geliyor. 2015’ten bu yana Türkiye’ye gelen turist istatistiğimiz ün yüksek seviyeye ulaştı. Biz de hem vatandaşlarımızın Türkiye ziyaretlerini, hem de ticari ilişkilerin geliştirilmesini çok önemsiyoruz.”Kanada Başkonsolosu Ulric Shannon’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kanada’nın İstanbul ile ilişkilerinin kuvvetlenmesi gereken önemli bir ülke olduğunu söyledi.İstanbul ile Toronto şehirleri arasında işbirliği protokolü bulunduğunu hatırlatan Ekrem İmamoğlu, iki şehir arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini arzu ettiklerini dile getirdi. Kanada’nın geniş fırsatları olan güzel bir ülke olduğunu ve doğasına hayranlık duyduğunu ifade eden İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “İstanbul Türkiye’nin dünyaya açılan çok önemli bir kapısı. İstanbul olarak dünyanın önemli bütün ülkeleriyle ekonomi, ticaret, turizm, kültür ve sanat gibi alanlarda işbirliğini geliştirecek bir motivasyon içindeyiz. İşbirliğimizin güzel neticeler vereceğine inancım yüksek. Yeni başlangıcımızda sizlerin elimizi sıkmanız bizim için değerlidir.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.