Dolar 32,4191
Euro 34,4513
Altın 2.489,43
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Başkan İlhan Ocaklı: Sarı Alanlarda Köylümüzün Hakkını Kimseye Yedirmeyeceğiz!.

Başkan İlhan Ocaklı: Sarı Alanlarda Köylümüzün Hakkını Kimseye Yedirmeyeceğiz!.
8 Mayıs 2021 08:22 | Son Güncellenme: 8 Mayıs 2021 16:17
227

AHA.Son günlerde Şile Akçakese’de mahallesiyle konuşulan sarı alan konuları ile ilgili Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı  bir basın açıklaması yaptı. Başkan İlhan Ocaklı, bizler vatandaşın tarafındayız ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı İlhan Ocaklı son günlerde Akçakese mahallemiz ile ilgili sarı alanlar ile vatandaşın gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyorum ayrıca Şile’de bulunan yerel hassasiyetlerin tarafı olduklarını ifade eden Ocaklı; Bizler her zaman ifade ettiğimiz gibi vatandaşlarımız ile yol yürüdük ve bundan sonrada birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Uzun yıllar İlçe Başkanlığı görevim oldu 2 yılı aşkındır  Belediye Başkanı olarak Şile’ye hizmet verdiğini ve bu süreçte ve bundan sonrada vatandaşlarımızla birlikte yürüyerek görevimizi sürdürme hassasiyeti içindeyiz . Şile’de doğa konusunda hassasiyeti olduğunu belirten Başkan Ocaklı, benim doğaya ve çevreye karşı olan hassasiyetim ortadadır.Herkes bilir yerel aidiyetin hassasiyetine bugüne kadar hep önem verdik bundan sonrada aynı şekilde olacaktır.Bugüne kadar memleketim,memleketim diyenlerin memleket için ne yaptıklarınıda görüyoruz.kimse hariçten gazel okumasın.Memleketi sevenlerin memleketine oyunlar oynadığınıda gördük

RANTÇI İNSANLARLA İŞİM OLMADI OLMAZDA ONU İŞİ OLANLARA SORUN!..

.Geçmişte 2b ler ile ilgili bir yasa çıkartıldı ve bu yasanın ciddi anlamda takipçisi olduk.ama hemen belirteyim şahsın bir metre kare 2 b arazim yok.Ama tanınan bu kolaylığı vatandaşın faydasına olması için inanılmaz mücadeleler verdik.Bugünkü basın açıklaması öncesi bazı yorumlar gördüm. Halk mı kazanacak, rant mı kazanacak? Halkın Belediye Başkanı mı rantın belediye başkanı mı? Açıkça söylüyorum. Hayatımda rantla işim olmadı. Rantçı adamlarla da işim olmadı. Onu işi olanlara sorun’’ dedi.

KİMSE DEVLETTEN GÜÇLÜ DEĞİL HAKKI OLAN HAKKINI ALIR HAKKI OLMAYAN HAKKINA RAZI GELİR!..

Başkan Ocaklı dikkat çeken çarpıcı açıklamalarına şöyle devam etti.İlçe Başkanlığı görevimde ve Belediye Başkanlığı görevim dahil maden ocakları ile olan mücadelemi bilenler biliyor.Büyük mücadeleler verdik vermeye devam ediyoruz edeceğiz elbette.Peki kimin adına? Milletimiz adına…

Sarı alanlarla ilgili bilgi veren ve 1960 yılından bugüne kadar süreçle ilgili bilgi veren Başkan Ocaklı,1960 lı yıllarda yapılan kadastro çalışmalarında Orman ile vatandaş arazisi arasında arafta kalan alanların tescili yapılmamış ve bu günlere gelinmiş.Şile Belediyesinin müracaatıyla yeni bir kadastro çalışması yapılmış Milli Emlak ile Vatandaşların kullanımına binaen bir heyet oluşturulmuş bir komisyon oluşturulmuş zilliyetlik hakkı olan vatandaşlara yazılmış..Milli Emlak bunların çoğuna itiraz etmiş mahkeme vermiş ve mahkemeleri kazanmış. Çünkü kullanımda olmadığını görmüş. En büyük sıkıntı olarak bize gelen husus,Başkanım buralar bizlere atamızdan,dedemizden bizlere gelen topraklar denildi.Bir çok örnek verebiliriz .Bu gelen sorunlar ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile İlçemizde bir toplantı gerçekleştirdik.Bu konuları bakanımıza aktardık.Kendileri kanunların el verdiği boyutta gerekli bürokratlarına talimatlarını verdi ve yeniden bir komisyon kurun ve mahkemeye verilen bütün davaları geri çekin dedi.Aslında bu bile Şile’de zilliyetlik hakkı olanlar için bir milat olduğu düşünmekteyim. Kim için vatandaş için. Ama şunuda söylemeden geçmeyeceğim. “ Benim bir metrekare sarı alanım yok”. Biz zilyetlik hakkı olan hemşerilerimiz için çalışıyoruz.

İlçe Başkanlığı dönemimde bir basın açıklaması yaptım sarı alanlarla ilgili. Birilerinin çökmeye çalıştıklarından bahsettiler. Babamın oğlu olsalar gözünün yaşına bakan namerttir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen namerttir. Asla buna müsaade etmeyeceğim dedim. O günden bugüne müsaade etmedim. Beni tanıyan tanır. Eyvallah eden namerttir. Efendim tehdit ediyorlarmış. Kimse Devletten güçlü değil! Hakkı olan hakkını alır. Hakkı olmayan hakkına razı gelir’’ dedi.

ÇAKALLARA SİMSARLARA FIRSAT VERMEYİN!..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın vatandaşa ait olan yerleri bedavaya verdiğini belirten Başkan Ocaklı, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın Şile ziyaretinde bu konu ile ilgili karar verdirdik. Bu durumu istismar edenlerinde olacağına değinen Başkan Ocaklı, ‘’Bu tarz simsarlara çakallara fırsat vermeyin. Malınızı satmayın. İmza vermeyin. Bunu yapsanız bile Devlet buna müsaade etmeyecek. Yapanın yanına kar kalmayacak. Kamuoyunda bize de iletilen farklı dedikodular var. Açık söylüyorum. Kim olduğu önemli değil, sıfatının ne olduğu hiç önemli değil. Babamın oğlu dahi olsa gözünün yaşına bakan namerttir. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Gönülleri rahat olsun’’şeklinde konuştu.

20 yıllık kullanım için 20 yaşında ki kardeşimiz komisyona yazılmış

Başkan Ocaklı, ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanımız geldiğinde bir çalışma başlattık. Yeni bir komisyon kurulacak. Milli emlak, belediyemiz, muhtar ve bir azası olacak. 6-7 kişilik komisyon teker teker köylere gidecek.Bu köylerde 20 yıllık zilyet hakkının kime ait olduğunun tespitini yapacak,hak kiminse yerini bulacak. Şimdi bakıyorum 20 yıllık kullanım için 20 yaşında ki kardeşimiz komisyona yazılmış. O nereden bilecek? Daha doğmamış bile.Biz göreve geldiğimizde ne yazık ki bu komisyonlar oluşmuştu ve Belediye olarak o komisyonun içinde yoktuk ama bugün varız. Şile Belediyesi olarak tüm bu konuları masaya yatıracağız. Teker teker gidilecek, yerinde görülecek. Eğer bir yerin zilliyeti A kişiye aitse onun adına yazılacak. Yok değil de film fırıldaklık yapılıyorsa, yapanın yanına kar kalmayacak. Açık ve net söylüyorum.Kim olursa olsun,hangi sıfatı taşıyor olursa olsun alavere dalaverelere müsaade etmeyeceğiz,etmem’’ dedi.

Deveyi hamuduyla götürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz!..

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “Birileri deveyi hamuduyla getiriyor, birileri de faturayı Belediyeye kesmeye çalışıyor. Dedikoduyla iş yapacak merci değiliz. Konu olgunlaşsın öyle çıkar konuşuruz dedik. Parantez içinde deveyi hamuduyla götürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu koltukların gerçek sahibi milletin ta kendisidir. Biz millet adına bu görevi yapıyoruz. Özellikle söylüyorum vatan millet iddiasıyla siyaset yapanlar, lütfen bu gerçekleri görün. Biz vatandaşların yerini, atadan dededen kalan yerini Bakanımızın talimatıyla yeniden komisyon kurarak vatandaşımıza yazılsın, gerçek kişilerin adına yazılsın diye mücadele ediyoruz. Şimdi duyuyoruz; 5 dönüm yerin 3 dönümünü ona vermiş ondan almış. Kimin malını kime veriyorsunuz? Ortada fol yok yumurta yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını ne yer ne de yediririz. Kimliği ne olursa olsun. Akçakese ile ilgili bir grup vatandaşımız beni de siyasi partilerimizi de ziyaret ettiler. Dikkate aldık. Kaymakam ve ilgili kuruluşlarla görüştürdük. Biz Milletin yanındayız. Kamuoyunda, vay efendim 500 dönüm o onun üstüne yazmış öyle olmuş böyle olmuş. Bunlar sadece iddiadır. Bize gelen iddialardır. Devlet gayri resmi her şeyi takip eder. Bizde takipçisiyiz. Bu konunun milletimiz adına tarafıyız. Kaymakam beyde bugün itibariyle Valilikten, Vali Yardımcısının Başkanlığında 10 kişilik bir heyeti ilçemize davet ettiler. Gelecekler bakacaklar inceleyecekler ancak Devlet elinde ki bilgi ve belgelerle hareket edecekler. Duygularla hareket etmezler. Gerçek olan var olan evraklarla son sözü söylerler. Bizde bu kararlara saygı duyacağız’’ dedi.

SUSKUNLUĞUMUZ UYSAL KOYUN OLDUĞUMUZDAN DEĞİL EDEBİMİZDENDİR!..

Kendi kafasına göre  yer yazanlar e ben alayım sonra dağıtırız diyenleri de duyduk gördük. Devlete mi kalsın diye cevap veriyorlar diyen Başkan Ocaklı, ‘’Devlete mi kalsın ne demek? Devlet biziz. Millet Devlet, Devlet millet. Vay efendim ben üzerime yazıyorum, aldıktan sonra dağıtacağım. Ya sen kime ne anlatıyorsun? Buna fırsat vermeyeceğiz. Belediye olarak tüm ekibimizle birlikte biz bu işin vatandaş adına tarafıyız. Yapılacak ne varsa oradayız. Nokta. Daha da başka bir şey söylemeye gerek var mı?’’ dedi.

Başkan Ocaklı, Şile’yi güzelleştirmek için sabah akşam çalışıyoruz. Gecemiz gündüzümüz yok. Çünkü biliyoruz ki bu yaz, Şile’nin en kalabalık yazı olacak. Çöpün hesabını yapıyoruz, Üsküdar Caddesi’nin hesabını yapıyoruz. Prestij Caddelerini planlıyoruz. Ağva’yı planlıyoruz. Kumbaba’yı nasıl daha turizm bölgesi yaparız diye bunların hesabını yapıyoruz. Taş ocakları ile ilgili şerhimizi ortaya koyduk. Mücadelemizi veriyoruz ve milletimizin desteğine ihtiyacımız var’’ dedi.

Bu kadar mücadele arasında ama en ufak bir durum ortaya çıktığında inisiyatif alanlar var Allah aşkına neyin inisiyatifini alıyorsunuz? Soruyorum ortada para,senet,imza  sosyal ağlarda oluşan algıyla kıyamet kopuyor neden bunun için inisiyatif almıyorsunuz?Neden iki satır yazıp ey yetkililer bununla ilgili inisiyatif alıyoruz demiyorsunuz kaldı ki inisiyatif sizin yetkinizde değil.Kim veriyor size bu inisiyatif yetkisini?Millet Belediye Başkanını seçmiş,Hükümeti seçmiş,Milletvekillerini seçmiş.Yetkililer gereğini yapar.Elbette vatandaş olarak bize ileteceğiniz her hangi bir eksiği bize iletmenizin elbette başımızın üstünde yeri vardır.Yanlış bir şey varsa hep birlikte konuşarak düzelteceğiz.Bizim eksiğimiz varsa bizde kendimizi düzelteceğiz.İnisiyatif alan arkadaşlarda bir aynaya bakarlarda birde kendilerini düzeltirlerse işte o zaman savunduklarının bir karşılığı olur.Mesela kaçak yapı yapmayarak!..O zaman kaçak yapıyı yaptıklarında o zaman inisiyatifini alsınlar.İnisiyatif alan insan önce kendisi dost doğru olacak. Suskunluğumuz uysal koyun olduğumuzdan değil edebimizdendir” dedi.

Başkan Ocaklı Üsküdar caddesi üzerinde yapılan çalışmalar hakkında da önemli açıklamalar yaptı.Prestij caddemizi yeniledik.Aydınlatma direklerini yeniledik mevcutları paslanmış,çürümüş babalar sıknıtı ve en büyük şikayet.Hepsini değiştirdik ve caddemizin ambiyansına uygun let ışıklar koyduk,Şile Bezi motifimiz Selçuklu Motifi, Büyük Yıldızı koyduk inanılmaz güzel oldu. Prestij caddesi diyoruz neden? Albeninizi güzel olsun bir farkı olması için mücadele ettik.

Babaları söktüğümüzde trafik,araç parklanmasını hep birlikte gördük.İnsan neredeyse arabasını dükkandan içeriye sokacak.Anlamak mümkün değil.Babalar yerine ne yapalım dedik doğacı bir tarafım olması nedeniyle ahşap çiçek saksıları koyalım çiçekler ekelim dedik.Caddeye insanlar girdiğinde gönülleri,yürekleri açılsın istedik.Ve üzülerek söylüyorum ki;Efendim o saksıları koydunuz büyük ve kül tabağı olacaklar.İyi ama bu kültür meselesi atmayı versinler küllük mü o çiçek saksıları.. Yaptık anında gelen tepki. Peki o zaman hiçbir şey yapmayalım.Biz onları oraya küllük olarak koymadık ki.Biz onları oraya caddemizin doğalığına estetik katsın ve kendi imal ettiğimiz ürünleri koyduk.Kimseye ihale edip yaptırmadık.Belediyemizin kendi imkanlarıyla yaptık tüm bu çalışmayı.Hemen başladık Kime ihale ettiniz? Büyük Küllük yaptınız..Niye kar tanesi yaptınız neden Şile Bezi Motifi yapmadınız eleştirilerine arkadaşlarımız sahip çıkmışlar.Ama gönlüm ister ki bu güzel estetik çalışmaya herkes sahip çıksın dedi..

Çamlık Mercan Köşk Tesislerinde düzenlenen basın toplantısına  Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, AK Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

HABER FOTO KAMERA

NURCAN KIRCALI

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.