Dolar 32,5639
Euro 34,8848
Altın 2.431,43
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Cevat Saraç, CHP’nin tek başına iktidara gelme potansiyeli yok

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Cevat Saraç, CHP’nin tek başına iktidara gelme potansiyeli yok
27 Mart 2023 01:49 | Son Güncellenme: 15 Mayıs 2023 16:25
1.380

HABERMAX.İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan iftar programına katılan İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adaylarından İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Cevat Saraç, ittifak ortağı olan CHP’ye ağır suçlamalarda bulunarak “CHP hiçbir zaman tek başına iktidar olamamış” 11 Büyükşehir belediyesini İYİ Parti aldı. CHP’ye ikram etti dedi.

VİDEO HABER 

Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda verilen iftar programında konuşan İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Cevat Saraç, ortağı CHP’ye ağır konuşmalarla yüklendi.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Cevat Saraç, “Çok kötü yönetilen bir ülke halindeyiz. Dibe vuran bir AKP var gidecek. 22 yıldır bu AKP iktidar iken ondan önce yıllardır iktidara gelemeyen bir CHP var ya işte CHP’lilerin bir kısmının İYİ Parti’ye yanaşmasının ana sebebi de bu zaten. Yani onlar da diyorduki, ya biz CHP’liyiz ama bu CHP bir türlü iktidara gelemiyor, bu AKP yi gönderemiyor. Hakikaten İyi Parti kurulmasa mecliste 4 tane parti var. AKP devamlı iktidar. Hepinizin bildiği gibi CHP’nin tek başına iktidara gelme potansiyeli yok. MHP’nin öyle bir niyeti yok, yani gelmemeye kararlı. İktidar olma niyetleri yok. Diğeri bölücü parti zaten gelemez. AKP affedersiniz sittin sene iktidarda kalırdı. Bu düzeni kim değiştirebilirdiki? İYİ Parti değiştirebilirdi. Dibe vuran bir AKP zihniyeti var. Yine 22 yıldır iktidara gelemeyen bir CHP var bir tek seçim alamamış Cumhuriyet Halk Partisi var. Bakın bir seçim alamamış 2019 yerel seçimlerin’de Ekrem İmamoğlu belediye başkanlığını aldı. Biz olmasaydık İstanbul seçimlerini CHP alamazdı seçimi büyük bir farkla aldık dedi.

İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Cevat Saraç, konuşmasına şöyle devam etti. Türkiye’deki 11 Büyükşehir belediyesini İYİ Parti aldı. CHP’ye ikram etti. Ben size soruyorum Ekrem İmamoğlu ilk seçimde 14 bin oyla seçimi kazandı. 14 bin oyla seçimi kazanmasaydı 2. seçim olabilir miydi? Tekrarlanan seçim olabilir miydi? Olamazdı. Seçimi aldı. Hak etti. AKP seçimin üstüne yatmak istedi. Ya 14 bin oy fark var buna rağmen YSK seçimi yeniledi. 2. defa seçimi kazanan İmamoğlu oylarını artırarak 850 bine çıkardı. Peki ben size soruyorum 2. seçimi hangi sebepten oldu.
1. seçimi alabildiği için oldu. Peki 1. seçimi kaç oyla aldı? Bakınız buraları iyi dinleyiniz 14 bin oyla seçimi kazanan Ekrem beyin oy sandıklarından İyi Parti’nin tam tamına 850 bin oyu var” dedi.

Milletvekili aday adayı İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Cevat Saraç, İYİ Partinin 850 bin oyu olmasaydı. CHP 14 bin oy farkla nasıl alacaktı mahalli seçimleri? Ankara da öyle Mersin de öyle Antalya da öyle. Yani 2019’daki belediye seçimlerini Millet İttifakı’nın ortağı olan İYİ Parti sayesinde CHP 11 Büyükşehir Belediyelerini aldı.” diyerek sürdürdü.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Cevat Saraç, “Şimdi şunu demek istiyorum dibe vuran bir AKP var. 22 yıldır seçim alamamış bir CHP var. Türkiye’nin ikisinin arasındaki siyaseti değiştirebilecek, bu başkanlık sistemine son verebilecek, alternatif, siyaset alanına ihtiyacı var. İyi Parti alternatif siyaset konumundadır. Ve şu önümüzdeki seçimlerde de kendini gösterecektir. Bundan sonra olacak 2024’teki gelecek mahalli seçimlerde bu farkı daha da büyüterek Allah’ın izniyle bu zihniyetin elinden Türkiye’yi çekip beraber alacağız, kurtaracağız. Allah, şu içinde olduğumuz dönemin seçimini de millet, memleket için bütün İstanbul için Çekmeköyü’müz için ve mensuplarımız için bütün buradakiler için aday kardeşlerimiz için hepimiz için hayırlı uğurlu eylesin. Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.