Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İSTANBUL’U SICAK BİR HAFTA SONU BEKLİYOR

İSTANBUL’U SICAK BİR HAFTA SONU BEKLİYOR
26 Temmuz 2019 12:19
496

AHA.İstanbul’da bugün hakim olan sıcak havanın hafta sonu da etkili olması, şehrin yeni haftaya 2 derecelik artışla başlaması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM’un verilerine göre, İstanbul’da güne 23 °C’ler civarında seyreden hava sıcaklığı ile birlikte az bulutlu ve açık bir gökyüzü ile başlandı. Gün boyu havada güneşli bir gökyüzünün hâkim olması beklenirken, hava sıcaklıklarının öğle saatlerinde 30°C’ler civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar Poyrazdan orta kuvvette (10 ila 27 km/s) esecek. Deniz suyu sıcaklığının 24°C olması bekleniyor. Nem oranı yüzde 40–70 aralığında seyredecek.

İstanbul’da önümüzdeki hafta boyunca yağış beklenmezken, sıcaklıkların kademe kademe artarak önümüzdeki hafta 32°C’lere kadar yükseleceği tekrardan yaz havasının yaşanmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Hâlihazır meteorolojik harita ve verilere göre İstanbul’da hava sıcaklıklarının 7 Ağustos’a kadar mevsim normalleri civarı ile 1-4°C üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Yaz mevsimine girerken yüzde 85’ler seviyelerindeki baraj doluluk oranları kurak geçen Haziran ve Temmuz ayları boyunca yüzde 70’ler seviyelerine geriledi.

İstanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 70.35. Toplam tutulan su miktarı 611 milyon m3. Barajlardaki suyun hızla azalmasında tüketimin yanı sıra yaz mevsiminde artan buharlaşma nedeniyle yaşanan kayıplarda etkili oluyor

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.