Dolar 32,3783
Euro 34,7616
Altın 2.409,38
BİST 10.111,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

İstanbulimpro, Uluslararası Doğaçlama Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek

İstanbulimpro, Uluslararası Doğaçlama Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek
28 Mart 2024 18:24
56

HABERMAX. Bu yıl ilk kez düzenlenecek Uluslararası Doğaçlama Olimpiyatları’nda (ImproEM 2024) ülkemizi temsil edecek tiyatro topluluğu İstanbulimpro oldu. 2024 yılı Nisan ve Mayıs aylarında Münihte yapılacak olimpiyatlara toplam 18 ülke katılacak. Her ülkeden bir tiyatro topluluğunun yarışacağı ImproEM 2024’ün finali ise mayıs ayında gerçekleşecek.

 Türkiyede profesyonel doğaçlama tiyatronun öncülerinden İstanbulimpro TiyatrosuUluslararası Doğaçlama Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. UEFA EURO Futbol Şampiyonası öncesinde, 2024 yılı Nisan ve Mayıs aylarında, Almanyanın Münih kentinde doğaçlama tiyatro alanında ilk defa gerçekleştirilecek yarışmaya, toplam 18 ülkeden tiyatro topluluğu katılacak. Türkiyenin olimpiyat temsilcisi İstanbulimpro 24-28 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek grup maçlarında İtalya ve Lichtenstein ekipleriyle karşılaşacak.

ImproEM 2024 kapsamında her ülke bir tiyatro topluluğu tarafından temsil edilecek, kazananlar seyirci puanları ve jüri değerlendirmeleri ile belirlenecek.  Nisan ayında gerçekleşecek üç haftalık grup karşılaşmaları sonucunda finale kalan topluluklar, mayıs ayında final gösterileri için tekrar Münihte bir araya gelecek.

Olimpiyatlara katılan takımlar müsabakaların yanında ülkeler arası diyaloğu güçlendirmek amacıyla Münihteki eğitim kurumlarında ve yerel sahnelerde temsiller ve atölyeler de gerçekleştirecek.

ImproEM tarafından düzenlenen ve Stiftung Fußball & Kultur EURO 2024, Alman Hükümeti, Münih Kenti Sanat, Kültür, Eğitim ve Spor Departmanları tarafından desteklenen bu projede ülkemizi İstanbulimpro ekibinden Koray Tarhan, Zeynep Özyurt Tarhan ve Deniz Çeküç temsil edecek.

İstanbulimpro Hakkında

Türkiyenin ilk profesyonel doğaçlama tiyatro topluluklarından İstanbulimpro, doğaçlama oyun çalışmalarının yanında müzik, dans, resim, heykel, sinema gibi farklı alanlarda ürün veren sanatçılarla disiplinlerarası gösteriler ve atölyeler de gerçekleştiriyor. İnteraktif karşılaşlamaları oyuncu-seyirci boyutundan çıkartıp, farklı disiplinlerden sanatçıların etkileşimine açık, özgür yaratıcı alanlar yaratmayı amaçlayan İstanbulimpro, kurulduğu 2008 yılından bu yana ulusal ve uluslararası pek çok festivalde yer aldı. Amsterdam, Belgrad, Berlin, Chicago, Cleveland, Ljubljana, Londra, Los Angeles, Pekin, Portland, San Francisco, Selanik, Tallinn ve Viyanada gerçekleştirilen organizasyonlarda Türkiyeyi temsil etmiş olan İstanbulimpro, bu sefer dünyada ilk defa gerçekleştirilen Doğaçlama Olimpiyatları yolcusu olarak Münihe gidiyor

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.