Dolar 32,4954
Euro 34,9278
Altın 2.425,77
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

İstanbul Yenikapı’da Yozgatlılar rüzgarı

İstanbul Yenikapı’da Yozgatlılar rüzgarı
30 Kasım 2018 01:42 | Son Güncellenme: 1 Aralık 2018 22:02
756

AHA. Yozgat ilinin yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı “Yozgat Tanıtım Günleri” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla Yenikapı’da gerçekleştirildi. Memleketi Yozgat’ın tanıtıldığı etkinlikte açılış konuşmasını yapan Oktay, memleketinin yöresel lezzetlerini tadarak vatandaşlarla sohbet etti.

Yozgat’ın yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı, Yozgat Belediyesi, Yozgat Valiliği, Yozgat Konfederasyonu işbirliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) destekleriyle düzenlenen “Yozgat Tanıtım Günleri” Yenikapı’da başladı. Etkinliğe Oktay’ın yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Yozgat Valisi Kadir Çakır, Başalan Köyü Dernek Başkanı Mevlüt Yılmaz, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Yozgat Konfederasyonu Başkanı Mehmet Deniz, Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt ve Çekerek Kaymakamı Evren Çakır’da katıldı.

Mehter takımının gösterisiyle başlayan etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fuat Oktay, Yozgat’ta önemli projelerin gerçekleştirildiğini ifade etti. Konuşmasında İstanbul’da ilk defa gerçekleştirilen etkinliğin önemini anlatan Oktay, tüm İstanbulluları Yenikapı’ya davet etti. Açılış kurdelesinin kesiminin ardından Oktay’a Fatih Sultan Mehmet döneminden kalma bir kılıç armağan edildi. Etkinliği dolaşan Oktay ve beraberindekiler Yozgat yöresini yansıtan ürünlerin sergilendiği stantları gezerek yöresel lezzetleri tattı. Tanıtım günlerine gelen vatandaşlar ise bol bol alışveriş yaptı.

“Kapımız ve gönlümüz siz değerli hemşehrilerimize her zaman açıktır”

Memleketi Yozgat’a son yıllarda önemli yatırımların yapıldığını ve bu yatırımların artarak devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin Yozgat’a gönül vermiş tüm hemşehrilerimizin dayanışması içinde gerçekleştiriliyor olmasından dolayı memnuniyeti duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Yozgat tanıtım günleri etkinliğinin zengin mutfağımızla tüm ziyaretçilerin damak zevkine, özgün türkülerimizle de duygularımıza hitap edeceğine inanıyorum. Kapımız ve gönlümüz siz değerli hemşehrilerimize her zaman açıktır, açık kalmaya da devam edecek. Yozgat’ımızın köklü geleneklerini sürdüren, yaşatan, yaygınlaşmasına vesile olan başta Yozgat Konfederasyonu olmak üzere Yozgat Valiliğine, Yozgat Belediyesine, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Yozgat’ın kalkınması için bir araya gelelim”

Açılışta konuşan Yozgat Valisi Kadir Çakır, Yozgat’a yapılacak yatırımlar ve Yozgat’ın kalkınması için birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. Tanıtım günlerinin İstanbulluların Yozgat’ın yemek kültüründen tarihi dokusuna kadar birçok konuda fikir edinmeleri bakımından önemli olduğunu söyleyen Çakır “Gerek Yozgat’ta yaşayan hemşehrilerimiz olsun gerek İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimiz olsun hepimiz Yozgat’ın kalkınması için bir araya gelelim, el ele verelim. İnşallah bundan sonra bunları hep birlikte yapacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Yozgat Tanıtım Günleri, İstanbul – Yenikapı’da 2 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek.

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.