Dolar 34,2122
Euro 37,8927
Altın 2.930,08
BİST 9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 27°C
Cum 29°C
Cts 28°C

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Aşılama Çalışmaları Yapılan Kapalıçarşı’yı Ziyaret Etti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Aşılama Çalışmaları Yapılan Kapalıçarşı’yı Ziyaret Etti
20 Haziran 2021 23:00 | Son Güncellenme: 20 Haziran 2021 23:37
300

AHA.İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kapalıçarşı’da aşılama hizmeti veren mobil ve saha aşı ekiplerini ve aşı olan esnafı ziyaret etti.

Aşılama çalışmaları devam eden Kapalıçarşı’yı ziyaret eden Vali Yerlikaya’ya Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Abdullah Emre Güner, Fatih İlçe Sağlık Müdürü Dr. Melek Nur Aslan ve Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş eşlik etti.

Vali Yerlikaya, aşılama hizmeti veren mobil ve saha aşı ekipleri ile aşı olan esnafı ziyaret ederek; gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, “İstanbul’da ve Türkiye’de Kovid-19 aşısıyla ilgili çok yoğun ve tarihi bir aşılama hizmeti var.” diyerek, aşılama hizmetinde tüm kamu ve özel hastanelerin, üniversitelerin ve aile sağlık merkezlerinin görev aldığını belirtti.

Aşının salgınla mücadelede en büyük güç olduğunu belirten Vali Yerlikaya, Kapalıçarşı’da esnafa yönelik aşı çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Vali Yerlikaya, “İstanbul’da birinci doz aşı, bu saat itibarıyla Sağlık Müdürümüzün bana verdiği rakam, 4,5 milyonu geçti. 2 milyon 300 bin noktasına gelen ikinci doz aşı var. Toplamda 6 milyon 800 bin rakamına ulaşmış vaziyetteyiz.” dedi.

“Aşıya Göstermiş Olduğunuz Yoğun Teveccüh Bizleri Memnun Ediyor”

Gün içinde alınan randevu ile yapılan aşı uygulamasına değinen Vali Yerlikaya, “Kendimize bu şekilde güveniyoruz ve sistemimizi arkadaşlarımız ona göre dizayn ettiler. Bakın 500 bin randevu açacak düzeye geldik, dile kolay yarım milyon. Bunun adımlarını da 3-4 günden beri veriyoruz. Bugün hedefimiz, inşallah 400 bin rakamına ulaşmak.” ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya, “İstanbul olarak aşıya göstermiş olduğunuz yoğun teveccüh bizleri son derece memnun ediyor. 39 ilçemizde bugün 1 milyon 300 bin büyüğümüzün aşılama oranı yüzde 87 oldu. Temennimiz o ki, 65 yaş üzerindeki büyüklerimizde olduğu gibi 35 yaş üstü ve 18 yaş üstünde de inşallah daha büyük oranı birlikte başaracağız.” dedi.

Vali Yerlikaya, salgından birlik, beraberlik, anlayış ve hayır duaları ile kurtulacağımıza inandığını belirterek konuşmasını tamamladı.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.