Dolar 32,5552
Euro 34,8713
Altın 2.429,54
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

İSTANBUL PARK OLMUŞ FİLO PARK

İSTANBUL PARK OLMUŞ FİLO PARK
26 Temmuz 2019 19:21 | Son Güncellenme: 26 Temmuz 2019 19:50
827

AHA.Bir zamanlar Türkiye’de araba yarışı yapılacak diye Tuzla’nın Akfırat beldesine milyonlar harcanarak yapılan İstanbul park şimdi görenleri şaşkına çeviriyor nedeni ise filo araçları otoparkı olarak hizmet veriyor.

İSTANBUL HALKI SORUYOR FORMULA 1’İN AKİBETİ NE OLACAK

Yıllar önce büyük Bir aşkla yapılan İstanbul Park şimdi kaderine terk edilmiş durumda bölge halkının tek umudu olarak faaliyete geçerek sadece Bir kez yapılan yarışlar son bulunca umutlar’da,söndü Tuzla Formula Bir pisti 300 milyon liraya yapıldı şimdi Formula 1 pistinin akibetini İstanbul halkı soruyor son durumu nedir diye? ayrıca binanın her tarafı çürümüş paslı olması dikkatlerden kaçmadı.

SADECE BİR KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI SONRA BİTTİ

Tuzla Akfırat mahallesinde yıllar önce 300 milyon liraya yapılarak bölgeye kazandırılan Formula 1 pisti şimdi sadece 3 milyon liraya kiralanıyor ancak yarış takviminden çıkarılan İstanbul Park Pisti şimdi 10 yıllığına sesiz sedasız kiraya verildi.

300 MİLYONA YAP 1O MİLYONA KİRAYA VER

Formula 1 yarışları için 300 milyon liraya inşa edilen ancak bu yıl yarış takviminden çıkarılan İstanbul Park 10 yıllığına kiraya verilecek. 10 Ekim’de gerçekleşecek ihale için belirlenen yıllık muhammen bedel ise 3 milyon lira. Ön taleplerin değerlendirilmesinin ardından açık artırma usulüyle gerçekleşecek olan ihaleye, çok sayıda yerli yabancı şirketin ilgi gösterdiği belirtiliyor. F1 yarışlarının sahibi Bernie Ecclestone’un Maliye Bakanlığı ile yarış bedeli konusunda anlaşmazlığı sonucunda yarışların artık İstanbul’da yapılmaması, pistin nasıl değerlendireceği konusunda tartışma yaratmıştı. 2005 yılında başlayan F1 yarışlarının İstanbul ayağı 2011’e kadar devam etti ve 2012’de İstanbul Grand Prix’si F1 yarış listesinden çıkmıştı.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.