Dolar 34,1884
Euro 37,0886
Altın 2.977,25
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

İstanbul Büyükşehir ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Askıda Ekmek” Modelini Dünyaya Tanıttı

İstanbul Büyükşehir ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Askıda Ekmek” Modelini Dünyaya Tanıttı
17 Ekim 2024 19:12
77

HABERMAX. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemide hayata geçirilen “Askıda Ekmek” uygulamasını uluslararası platformda anlattı. 11. Bloomberg CityLab 2024 Zirvesi, Meksika’nın başkenti Mexico City’de gerçekleşti. Zirveye dünyanın dört bir yanından 500’den fazla belediye başkanının katılımıyla, İmamoğlu’nun sunumu büyük ilgi gördü.Resim

Pandemi Döneminde Başarı Hikayesi

Ekrem İmamoğlu, sunumunda İstanbul’da uygulanan sosyal yardımlaşma projelerinin nasıl bir etki yarattığını vurgulayarak, “Başardık!” ifadesini kullandı. Pandemi döneminde özellikle ihtiyaç sahiplerine yönelik geliştirilen “Askıda Ekmek” uygulaması, yerel halkın dayanışma içinde olmasına katkıda bulundu. Bu model, insanların birbirlerine destek olmasını sağlayarak, toplumsal dayanışmanın gücünü ortaya koydu.

Askıda Fatura ve İstanbul Modeli

İmamoğlu, “Askıda Ekmek” modelinin yanı sıra “Askıda Fatura” projesini de tanıttı. Bu uygulama, ihtiyaç sahiplerinin elektrik, su gibi faturalarını ödemelerine yardımcı oluyor. İmamoğlu, bu projelerin İstanbul Modeli olarak adlandırılabileceğini belirtti ve “Dünyaya örnek olabilecek bir dayanışma anlayışını geliştirdik” dedi.

Dünya Çapında İlgi

Zirvede, İmamoğlu’nun projeleriyle ilgili olarak katılımcılardan büyük bir ilgi gördü. Farklı şehirlerden belediye başkanları, İstanbul’un sosyal yardım projelerinin kendi yerel yönetimlerinde nasıl uygulanabileceğini tartışmak üzere İmamoğlu ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

Sonuç Olarak

Ekrem İmamoğlu’nun Mexico City’deki sunumu, İstanbul’un sosyal dayanışma ve yardımseverlik anlayışını uluslararası alanda tanıtmak için önemli bir fırsat oldu. Bu tür projelerin global ölçekte yaygınlaşması, şehirlerin daha sürdürülebilir ve insana odaklı yönetim anlayışlarına geçişine katkı sağlayabilir.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.