Dolar 32,3701
Euro 34,7081
Altın 2.402,61
BİST 10.178,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Şeyh Köyü halkı isyan etti, Bu vericiler radyasyon yayıyor. Öncelikli olarak sağlığımızı düşünüyoruz.

Şeyh Köyü halkı isyan etti, Bu vericiler radyasyon yayıyor. Öncelikli olarak sağlığımızı düşünüyoruz.
18 Kasım 2022 11:54 | Son Güncellenme: 18 Kasım 2022 12:25
736

HABERMAX.Tokat’ın Zile İlçesine bağlı Şeyh Köyüne baz istasyonu kurulmasına köylüler tepki gösterdi, ancak köy muhtarı okulun bahçesine ısrarla yapılmasına onay verdi. Buda tarihte bir ilk

Baz istasyonunun kaldırılması için köylüler itirazda bulunacak.

Tokat’ın Zile İlçesine bağlı Şeyh Köyüne geçtiğimiz günlerde baz istasyonu kuruldu. Muhtarlık Köy tüzel kişiliğine ait olan araziyi 15 yıllığına bir telekomünikasyon şirketine kiraladı. Bunun üzerine köyün içine yapılması istenen baz istasyonuna karşı köylülerin tepkisini çekti.

Şeyh Köy halkı Muhtarın, baz istasyonunun yapılması için izin verdi. iddia ederek, “Köylüler olarak buna karşı çıkıyoruz sesleri yükselerek. İzinsiz olarak kurulan bu baz istasyonunu köyümüzde istemiyoruz.

Bu vericiler radyasyon yayıyor. Öncelikli olarak sağlığımızı düşünüyoruz.

Baz istasyonu. Köyümüze 10 metre kadar yakın mesafede. Köylüler isyan etti kimse. Bizden bir izin istemedi. Muhtar bize sormadan kafasına göre. 15 yıllığına kiralamış” ifadelerini kullandı.

UZMANLARDAN KORKUTAN AÇIKLAMA BAZ İSTASYONLARI KANSERE NEDEN OLUYOR

Uzmanlar baz istasyonları ile cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların insan sağlığını etkilediğini ifade ediyor. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Şeker, “Elektromanyetik radyasyon insanlara ve doğaya büyük bir zarar vermektedir” dedi. Yard. Doç. Dr. Yavuz Dizdar da “Sağa sola, her tarafa baz istasyonu kurulması makul, mantıklı bir yaklaşım değil. Firmalar biraz kolaycılığa kaçıyorlar. Buldukları hazır direğe baz istasyonu kurmak istiyorlar. Halbuki Avrupa’nın bu konuda normları var” diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Şeker ve Onkolog Yard. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, baz istasyonu ve cep telefonlarının insan sağlığı üzerine etkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şeker, baz istasyonlarının insan sağlığına olumsuz etkilerinin olduğunu belirterek, “Bu çeşitli araştırmalarla ispat edilmiştir. En son ABD yapılan bir araştırmada insan sağlığına zararlı olduğu kesinleşmiştir. Maalesef yalnız insanlar üzerinde değil 21. yüzyılın en büyük sorunu elektromanyetik radyasyonun çevreye verdiği zararlar. Binlerce kuş ortadan kalkmıştır. Kuşlara, ağaçlara zarar vermekte. Elektromanyetik radyasyon insanlara ve doğaya büyük bir zarar vermektedir” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.