Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

İstanbul AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da Sözlü Protesto Edildi

İstanbul AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da Sözlü Protesto Edildi
8 Ocak 2024 19:51 | Son Güncellenme: 8 Ocak 2024 20:14
268

HABERMAX.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan  Murat Kurum, Üsküdar’da gerçekleştirilen bir etkinlik sırasında sözlü protestoya hedef oldu. Olay, bugün esnaf ziyareti sırasında meydana geldi.

İstanbul AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da Sözlü Protesto Edildi

İstanbul AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 8 Ocak 2024 tarihinde Üsküdar’da esnaf ziyareti yaptığı sırada vatandaşlar tarafından sözlü olarak protesto edildi.

Kurum, Üsküdar’daki Balıkçılar Çarşısı esnafını ziyaret ettiği sırada, bir grup vatandaş tarafından “TOKİ mağdurlarıyız, bizi duymuyorsunuz” şeklinde sloganlar atılarak protesto edildi. Kurum, bu durum karşısında sessiz kaldı ve esnaf ziyaretine devam etti.

Protestocular, AKP’nin kentsel dönüşüm politikalarını eleştirerek, TOKİ tarafından mağdur edildiklerini söyledi. Bir protestocu, “TOKİ evlerimizi elimizden aldı, bize söz verdikleri gibi ev vermedi. Bu adamdan bize bir şey olmaz” dedi.

Kurum, protestolara rağmen esnaf ziyaretini tamamladı ve daha sonra bölgeden ayrıldı.

Kurum’un protesto edilmesi, AKP’nin kentsel dönüşüm politikalarına yönelik tepkilerin arttığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

TOKİ Mağdurlarının Talepleri

TOKİ mağdurları, AKP’den şu taleplerde bulunuyor:

TOKİ’nin el koyduğu ev ve arsaların geri verilmesi
TOKİ tarafından yapılan inşaatlarda kullanılan malzemelerin kalitesinin artırılması
TOKİ tarafından verilen kira yardımlarının artırılması
AKP, bu talepleri henüz yanıtlamadı

Olayın ardından sosyal medyada yayılan videolar ve görseller, tepki gösterenlerin sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparken görüntülerini içeriyor. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmek için yerel haber kaynakları ve resmi açıklamalar izlenmelidir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.