Dolar 32,5169
Euro 34,9742
Altın 2.438,92
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

SPK ATAKEY’İN HALKA ARZ BAŞVURUSUNU ONAYLADI

SPK ATAKEY’İN HALKA ARZ BAŞVURUSUNU ONAYLADI
17 Temmuz 2023 16:49
93

HABERMAX.Dünyanın en büyük 4 hızlı servis restoran operatöründen biri olan TFI TAB Gıda Yatırımları çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük patates işleyicilerinden Atakey’in halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Halka arz 19-20-21 Temmuz tarihlerinde, “sabit fiyat ile talep toplama” yöntemiyle, 39,50 TL sabit fiyatla gerçekleştirilecek.


Yaklaşık 3.000 restoranı ve 55.000’i aşkın çalışanıyla dünyanın en büyük 4 hızlı servis restoran operatöründen biri olan TFI TAB Gıda Yatırımları çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük donuk patates işleyicilerinden Atakey Patates Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

Atakey’in halka arzı, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Konsorsiyum liderliğinde 19-20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Atakey’in 117.600.000 TL olan sermayesinin 138.728.000 TL’ye bedelli artırımı sırasında oluşan 28.224.000 TL payın halka arzı gerçekleştirilecek. 1 TL nominal değerli paylar 39,50 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Halka arz ile ilgili açıklama yapan Atakey Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Cansu, “Türkiye’nin en büyük donuk patates işleyicilerinden biri olarak tohumdan tarlaya, tarladan sofraya bir ürün değer zinciri yaratarak sürdürülebilir bir üretim modeli sunuyoruz. BRCGS gıda güvenliği, Helal Gıda ve RSPO sürdürülebilir palm yağı sertifikalarımızla müşterilerimize uluslararası gıda güvenliği, kalite ve sürdürülebilirlik standartlarına uygun güvenilir gıdaları sunmaktayız. Çatısı altında yer aldığımız TFI TAB Gıda restoranlarına ve sektöre verdiğimiz ürünlerin yanı sıra Brezilya, Güney Kore, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs ve Kuzey Makedonya gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştireceğimiz halka arz sonrasında yatırımcılarımızdan alacağımız güçle bugüne kadar yarattığımız değeri daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yılda 90.000 ton kaplamalı dondurulmuş parmak patates üretim kapasitesine sahip

Atakey Afyonkarahisar’ın Susuz Belediyesi’nde yer alan üretim tesisi ile 2014 yılı şubat ayının başında üretim operasyonlarına başladı. TFI TAB Gıda Yatırımları bünyesindeki restoranların patates kızartması talebini karşılayan Şirket, üçüncü taraflar için de ürün tedarik ediyor, dondurulmuş, şoklanmış, kızartmalık patates ihraç ediyor. Atakey’in patates üretim tesisi, 168.000 metrekarelik toplam yüz ölçüme ve yılda 90.000 ton kaplamalı dondurulmuş parmak patates üretim kapasitesine sahip. Aynı zamanda Atakey’in, 7.500 m² Tohum Deposu, 30.000 m² Hammadde Deposu ve 15.000 m² Soğuk Hava Deposu bulunuyor. Sezonda yaklaşık 40.000 dönümlük zirai alanda yaklaşık 350 çiftçi ile 23 farklı şehirde hasat yapılıyor. Patates ürünlerinin kaynağında tutarlılık ve kalite sağlamak amacıyla Şirket, anlaşmalı çiftçilere tohum ve gübre temin ediyor.
Artan nüfus ile gıdaya olan ihtiyacın artması ve tarım alanlarının azalması sebebi ile patates gibi temel gıda ürünlerine olan talep de her geçen gün önem kazanıyor. Atakey, tarladan sofraya, sürdürülebilir tarım modeli ile ürünlerini tarladaki doğalı ile sofralara ulaştırmayı hedefliyor. Sürdürülebilirliği işinin ayrılmaz bir parçası haline getiren Atakey, çevreyi olumsuz etkileyecek atık miktarını azaltıp, üretim sırasında ortaya çıkan atıkları döngüsel ekonomi modeliyle tekrar ekonomiye kazandırmaktadır.

TFI TAB Gıda Yatırımları Hakkında:
TFI TAB Gıda Yatırımları, yaklaşık 3.000 restoranı ve 55.000’i aşkın çalışanıyla, Türkiye ve Çin’deki lider hızlı servis restoran zinciri işletmecisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. TFI, 29 yıllık tecrübesinden yararlanarak sektörde işletme standartlarını belirliyor ve faaliyette bulunduğu pazarlarda tüketici trendlerini şekillendiriyor. TFI çatısı altında faaliyetlerini sürdüren TAB Gıda, aralarında Burger King®️, Sbarro®️, Popeyes®️, Arby’s®️, Subway®️, Usta Dönerci®️ ve Usta Pideci®️’nin de bulunduğu yaklaşık 1.500 restoranıyla Türkiye’nin restoran zinciri sektörüne liderlik ediyor. TFI, büyüme stratejisinin çok önemli bir parçası olarak 2012’de Çin’e yatırım yapmaya başladı. Burger King®️ Çin, 10 yılda 200 şehirde 1.400’den fazla restorana ulaştı. TFI’nın ekosistem şirketleri, grubun başarısının önemli bileşenleri olarak, Türkiye’deki hızlı servis restoran faaliyetlerinde ürün ve hizmet sunmaktadır. Ekosistem şirketlerinden, Fasdat Gıda sektörün önde gelen satın alma, depolama ve lojistik hizmetleri şirketi, Ekmek Unlu Gıda üstün teknolojiye sahip unlu mamuller fabrikası, AtaKey Türkiye’nin en büyük patates işleme fabrikalarından, Ekur Et Entegre ileri teknoloji et işleme tesisi, Reklam Üssü iletişim ve pazarlama alanlarında hizmet veren ajans, fiyuu deneyim odaklı teslimat sistemidir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.