Dolar 32,2093
Euro 34,8168
Altın 2.424,80
BİST 10.168,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

İSBAK MASKE DEZENFEKSİYON MAKİNESİ YAPTI

İSBAK MASKE DEZENFEKSİYON MAKİNESİ YAPTI
3 Haziran 2020 17:48
414

AHA.İBB iştiraki olan İSBAK, morötesi (UV) ışınlar ile maske dezenfeksiyonu yapan bir makine geliştirdi. İSBAK’ın yapımını tamamladığı makine ile İstanbullulara ulaştırılacak olan maskeler paketlenmeden önce dezenfekte edilecek.

Koronavirüs salgınının hızla yayılmasıyla birlikte halkın artan maske talebini karşılanabilmesi için kollarını sıvayan İSMEK’e, İBB’nin teknoloji iştiraki İSBAK’tan büyük destek geldi.

İSBAK, ameliyathanelerin sterilizasyon çalışmalarında kullanılan morötesi ışınların cerrahi maskelerin dezenfeksiyon işlemlerinde de kullanılabilmesi için AR-GE çalışması başlattı. Yapılan çalışma sonucunda, morötesi ışınların maske yüzeyinde bulunan mikroorganizmaları yüzde 90 oranında yok edebileceği tespit edildi. Dezenfeksiyon makinesinin yapımını tamamlayan İSBAK, İSMEK ile el birliğiyle maskeleri dezenfekte edecek. Paketlenmeden önce dezenfekte edilecek maskeler İstanbul halkına daha sağlıklı şekilde ulaştırılabilecek.

İBB zorlu salgın sürecinde İstanbul halkının sağlığını ve güvenliğini koruyan yeni projeler üretmeye devam ediyor.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.