Dolar 32,2451
Euro 34,6649
Altın 2.398,25
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

‘İdlib’de rejime çok ağır bedel ödettik’

Başkan Erdoğan çığda şehit olan Cihan Erat’ın cenazesine katıldı. Askerin hem cephede hem de felaketlere karşı mücadele ettiğini belirten Erdoğan, İdlib’le ilgili mesajlar verdi.   

‘İdlib’de rejime çok ağır bedel ödettik’
12 Şubat 2020 08:25 | Son Güncellenme: 12 Şubat 2020 08:47
361

AHA.Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Van’daki çığ felaketinde şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Erat’ın Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’ndeki cenaze törenine katıldı. Cenaze namazının ardından açıklama yapan Erdoğan, “Ciddi manada felaketlerle mücadelemiz var. Bir taraftan cephelerde savaşıyoruz, bir tarafta da şu anda çığ altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kaza ve kader imanımızın gereği olarak da sabrettiğimiz konulardır. Biz buna sabredeceğiz. Cihan kardeşimizin öncelikle ailesine Rabbimden sabırlar niyaz ediyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Erdoğan şehit Cihan Erat’ın ailesini teselli eti.

ŞEHADETE KOŞACAĞIZ 

Başkan Erdoğan, İdlib’le ilgili de mesaj vererek şunları söyledi: “Bir taraftan Van’daki hadise, bir tarafta İdlib’de yaşadıklarımız… Ama karşı tarafa da bedelini çok ağır ödettiklerimiz var. Şehitler tepesi inşallah boş kalmayacak. Ve şehitler tepesi boş kalmayacağı için de bizler de şehadete ürkerek korkarak değil adeta sevgili peygamberimizin ‘keşke ben de o makama ulaşsaydım’ dediği gibi o şekilde yürüyeceğiz” dedi. Erdoğan daha sonra Erat’ın ailesiyle birlikte top arabasının arkasında yürüdü. Erat törenin ardından Edirnekapı Şehitliği’ne götürüldü.

2 AYLIK NİŞANLI ŞEHİDE HÜZÜNLÜ TÖREN 

Çığ felaketinde şehit olan Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı (28)  için Kars Merkez Camii’nde tören düzenlendi. Ulaş Avcı’nın 2018 yılında Van’ın Çatak İlçesi’nde, Karaboğa Jandarma Karakolu’nda göreve başladığı ve 2 aylık nişanlı olduğu belirtildi.

GERİDE 3 AYLIK BEBEĞİ KALDI 

Aydınlı Uzman Çavuş Muammer Keskin’in cenazesine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da katıldı. Selçuk, şehidin 3 aylık bebeği Kumsal’ı kucağına aldı.

ŞEHİDİN KIZ KARDEŞİ: BAŞIMI DİK TUTACAĞIM

Jandarma Uzman Onbaşı Özen Akçam için Artvin Ardanuç Merkez Camii’nde tören düzenlendi. Şehidin asker montu giyen kardeşi Sıla Akçam, “Seninle gurur duyuyorum. Söz verdim. Bir damla gözyaşı dökmeyeceğim. Başımı hep dik tutacağım” dedi.

DÜZCELİLER ŞEHİDİNE AĞLADI 

Çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Işık için Düzce Yığılca ilçe stadında tören düzenlendi. Şehidin babası Arslan, annesi Raziye, eşi İrem Işık, güçlükle ayakta durdu.

ANNESİ SEDYEYLE GETİRİLDİ 

Uzman Onbaşı Ramazan Süslü için Aksaray’da tören düzenlendi. Şehidin anjiyo ameliyatı olan annesi Yeter Süslü ambulansla tören alanına getirildi. Sedyeyle tabutun başına getirilen Yeter Süslü, ‘’Hakkını helal et’’ diyerek fotoğrafını öptü.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.