Dolar 32,3701
Euro 34,7081
Altın 2.402,61
BİST 10.178,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İbb Şehir Tiyatroları Artık Pendik’te, İlk Oyun Asırlık ‘hisse-i Şayia’

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
27 Kasım 2018 00:49
518

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları artık Pendik’te de oynanacak. Şehir Tiyatroları ilk perdeyi “Hisse-i Şayia”oyunuyla açacak. 100 yıllık geçmişe sahip oyun 1 Aralık Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

Pendik, İstanbul’da İBB Şehir Tiyatroları’nın oynandığı 8. ilçe oluyor. Bundan böyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni oyunlarını Pendik’te de sergileyecek. Oyunlar, kültür-sanat sezonu boyunca son tekniklerle donatılmış sahneye sahip Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak. Pendik’te gösterime girecek ilk oyun ise asırlık oyun olarak nitelendirilen Hisse-i Şayia”komedisi olacak. Oyunun bilet satışları bugünden itibaren Pendik Belediyesinin web sitesinden satışa sunulacak.

 Tam bir evlilik komedisi

1 Aralık Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak olan “Hisse-i Şayia”Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci’ye ait bir komedi oyunu. Ünlü Tiyatro Sanatçısı Zihni Göktay’ın da oynadığı eserin konusu ise şöyle:Ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan “hissei şayia” karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alıyor. Şiddetli geçimsizlikle boşanıp yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada ezeli-ebedi kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan, aslında herşeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın öyküsü eğlenceli bir üslupla aktarılıyor.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.