Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İBB ÇOCUKLARA OTOBÜSTE DEPREM EĞİTİMİ VERDİ

İBB ÇOCUKLARA OTOBÜSTE DEPREM EĞİTİMİ VERDİ
7 Mart 2023 20:57
164

HABERMAX. İETT, çocukların depremle ilgili farkındalığını artırmak ve afet anında toplu ulaşım kullanımında doğru davranışları öğretmek için eğitim projesi başlattı. Trafik eğitmeni ve psikolojik danışman eşliğinde verilen eğitimlerde toplu ulaşımda nezaket kuralları, İstanbulkart kullanımı ve şehir içi seyahat gibi birçok farklı başlıkta eğitimler veriliyor. Yuvamız İstanbul’da başlayan dersler talebe göre devlete bağlı ya da özel okullarda da yapılacak.

cocuklara-otobuste-deprem-egitimi-3.jpeg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşu İETT, İstanbul’da olası bir deprem anında ulaşımda yapılması gerekenler ile ilgili çocuklara yönelik eğitim projesinin başlangıcını yaptı. Eğitimlerin ilki  “Yuvamız İstanbul” öğrencileri ile Sancaktepe Çocuk Trafik Eğitim Parkı’da gerçekleşti. Çocukların dikkatle takip ettiği derslerde, deprem anında toplu ulaşımda yapılması gerekenler hakkında eğitimler verildi.

GÜVENLİ ULAŞIMDAN NEZAKETE…

İETT’nin trafik eğitmeni ve psikolojik danışman eşliğine gerçekleştirdiği eğitimler, çocuklar için eğlendirici ve eğitici içeriklerle sunuluyor. Çocuklara toplu ulaşım kullanırken durakta bekleme kuralları anlatılıyor. Durakta şakalaşmamaları ve güvenli noktada beklemeleri öğretiliyor. Otobüse binerken sırayla nasıl araca binecekleri uygulamalı olarak gösteriliyor. İhtiyaç halinde şoförle nasıl iletişim kuracakları da müfredatta yer alıyor. Şoföre selam vererek, sorusunu net şekilde sorması ve onu meşgul etmemesi aktarılıyor. Araca binmeden önce İstanbulkartlarını hazırlaması ve araç içerisindeki ekrandan durak takibi de verilen diğer ders başlıkları arasında yer alıyor.

KAMU VE ÖZEL OKULLAR DA DAHİL EDİLECEK

Otobüs, metrobüs, tramvay ve tünel ile günde yaklaşık 4 milyon yolcu taşıyan İETT’nin deprem eğitimleri İstanbul’un farklı ilçelerinde devam edecek. Kamu kreş ve okulları ile özel okul ve kreşlerden talep gelmesi halinde eğitimler buradaki çocuklara da verilecek.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.