Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 18°C

5 Yılda, 500 Bin Koyun, 5 Bin Dönüm Sera

5 Yılda, 500 Bin Koyun, 5 Bin Dönüm Sera
28 Mayıs 2020 22:19
467

AHA.Koronavirüsle mücadele kapsamında Tarımsal üretim, hayvansal üretim, gıda sanayi, tarım işçileri ve diğer konularının başlık başlık bir takvime bağlı olarak sıkı bir şekilde takip edilmesi tedarik ve üretim zincirinde aksama olmaması amacıyla oluşturulan Tarımsal ve Hayvansal Üretimi İzleme ve Değerlendirme Kurulu Valimiz Sayın Dr. Ozan Balcı başkanlığında haftalık değerlendirme toplantısını gerçekleştirildi.

Toplantıda 5 Yılda 500 Bin Koyun hedefi kapsamında bu yıl teminine başlanan 100 bin koyun projesi, 5 yılda 5 bin dönüm sera kapsamında bu yıl gerçekleştirilmesi hedeflenen bin dönüm sera ve TKDK’ye sunulması için hazırlanan Kadın Kooperatifleri projeleri ele alınarak değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, TKDK İl Koordinatörü Fevzi Çiçek, Ziraat Bankası Sivas Bölge Başkanı Dr. Murat Serdar Bulut, Ziraat Bankası Tokat Şube Müdürü Mustafa Kırgız, Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Salih Çelik ile ziraat mühendisi Muzaffer İdi katıldı.

5 Yılda 500 Bin Koyun Bu Sene 100 Bin Koyun

Çiftçinin ve üreticinin dostu olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat’ta hayvancılık alanında büyük bir potansiyel var. Hayvansal varlığımızı arttırmak için Koyunculuğu geliştirme projesi başlattık. Bu kapsamda 5 yılda 500 bin koyunu Tokatlı yetiştiricilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Tokat Valiliğimiz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Bankası ile yoğun bir şekilde çalıştık. Valiliğimiz koordinesinde, kontrol ve denetiminde sürdürebilir, büyüyen, gelişen bir sistem kurduk. Ziraat Bankası ile imzaladığımız protokolle projemizi hayata geçirdik. 5 yılda 500 bin koyunu yetiştiricilerimizle buluşturmayı hedeflediğimiz projemizin bu seneki uygulamasında 100 bin koyunu imzaladığımız sözleşmelerle yetiştiricilerimize temin etmeye başladık.

Proje kapsamına çiftçilerimize finansal ve koyun temini desteği vermekle kalmıyor, veteriner hekimlerimiz tarafından kontrol ve eğitim desteği, kaba yem tohum desteği, çayır-mera ıslahı desteği, kesim desteği, dişi hayvanların kesimini önlemek amacıyla dişi hayvanların alımı garantisi de veriyoruz. Bu işi sıkı takip ediyoruz. Amacımız çiftçimize, yetiştiricimize, üreticimize destek olmak, katkı sağlamak, onları zenginleştirmek ve yöresel anlamda çok değerli olan Karayaka ırkı koyunun üretimini artırmak.” dedi.

Projenin gayet güzel yürüdüğünü kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Projeye emeği geçen Ziraat Bankası Tarım Dairesi Başkanlığına, Ziraat Bankası çalışanlarına, Tarım Bakanlığımızın Tokat’taki mensupları İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz personeline, ve bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

5 Yılda 5 Bin Dönüm Sera Alanını Tokat’a Kazandıracağız.

Toplantıda seracılığı çok önemsediğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “5 yıl içerisinde 5 bin dönüm sera alanının Tokat’a kazandırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Vali Dr. Ozan Balcı, “Tarımsal üretim alanında seracılığa özel önem veriyoruz. Tokat sera memleketi ve vereceğimiz destek ve sağlayacağımız finansal kaynakla seracılığı geliştirmek için çalışıyoruz. Hedeflerimiz Tokat’ımıza 5 yılda 5 bin dönüm sera alanını kazandırmak. Bu kapsamda bu yıl bin dönüm sera yapmak için çalışmalarımıza başladık. Tokatlı çiftçimizin üreticimizin zenginleşmesini ve tarımsal üretimi önemsiyorum.” dedi.

Kadının Gücü Tokat’ın Gücü

Toplantıda TKDK proje çağrısı kapsamında Tokat merkezde ve ilçelerde ilçe adı ile kurulan ‘Tokat Kadın Kooperatifleri’ için hazırlanan projeleri önemsediğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat’ın kıymetli ürünlerini Türkiye ve dünya insanıyla buluşturmayı hedefliyoruz. Kadınlarımızın bilgi, beceri, yetenek ve yetileri ile akıl ve zekasından faydalanacağız. Üretime ve istihdama katkı sağlanacağız.” dedi.

Tarımın başkenti Tokat. Çiftçimizi, üreticimizi seviyor; onların yanında olmaktan, onlara destek vermekten büyük mutluluk duyuyorum.

Alın teri ve emekleri ile fedakarca çalışarak ülkemiz ekonomisine, tarımsal ve hayvansal üretimimize katkıda bulunan, çiftçilerimizi, üreticilerimizi desteklemekten, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olmaktan gurur duyuyorum. Tokat’ımıza, Tokatlı çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.