Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

HASAN GÖKKAYA;  GÜLSUYU, GÜLENSU VE BAŞIBÜYÜK MAHALLELERE TAPU VERİLMESİ İÇİN GEREKLİ OLAN KOMİSYON KARARLARI BELEDİYE MECLİSİNDE ONAYLANDI.

HASAN GÖKKAYA;  GÜLSUYU, GÜLENSU VE BAŞIBÜYÜK MAHALLELERE TAPU VERİLMESİ İÇİN GEREKLİ OLAN KOMİSYON KARARLARI BELEDİYE MECLİSİNDE ONAYLANDI.
12 Ocak 2019 14:49
582

AHA.Uzun zamandır Maltepe Belediyesi yetkilileri, CHP ve AKP Meclis Üyeleri ve değerli uzmanlar, Mahalle Muhtarları ve gönüllülük esası ile bu işe katkı sağlayan Mahalle Temsilcileri büyük emekleri sonucu İmar Planları tamamlanarak askı sürecine girilmiştir. Planların İBB onaylanması ile birlikte tapu komisyonlarının oluşturulması Belediyemizce askı süresi başlar başlamaz hiç zaman kaybetmeden 11.Ocak.2019 tarihli Maltepe Belediye Meclis toplantısı gündemine alınarak karara bağlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak oturumları yöneten Meclis Başkanı Hasan Gökkaya, Bugün planları mahallelerimizde askıya çıkartırken önemli bir aşama olan tapu belgelerinin verilmesi için gerekli olan komisyonların teşkili için üye atamalarını hızlı bir şekilde Maltepe Belediye Meclisimizce gerçekleştirilmiştir.

6183 sayılı amme alacakları tahsili usulü hakkındaki kanunun 90 maddesinde yer alan “Gayrimenkuller, satış komisyonlarınca açık artırma ile satılır. Satış komisyonu, İl ve İlçelerde en büyük mal memurunun veya tevkil edeceği zatın reisliği altında Belediye Meclisi tarafından kendi azası arasından seçilmiş bir zat ile alacaklı amme idaresinin salahiyetli bir memurundan ve gayrimenkulün bulunduğu yer tapu sicil muhafızı veya tevkil edeceği zattan teşekkül eder” hükmü gereğince oluşturulacak Gayrimenkul Satış Komisyonunda görev yapmak üzere Meclisten bir asil, bir yedek üye seçilmiş ve Belediye Meclisince Karara Bağlanmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Mahallelerimizde Askıya çıkarılan Planların ilgilileri tarafından incelenmesi sonrasında 11.Şubat.2019 tarihinde bu planlar askıdan indirilerek yapılan itirazlar sonuçlandırılacak ve planlar nihai haliyle yürürlüğe girecektir.

HAK KAYIPLARININ YAŞANMAMASI İÇİN ASKI SÜRESİNDE İTİRAZ EDİLMELİDİR

Tüm Mahalle Sakinlerimizin bu planlardaki yerlerini hem kendilerince hem de mahalle irtibat bürolarındaki uzmanlarımız ile tespit ederek hangi fonksiyonda kaldığını öğrenmeli ve bu fonksiyonlardaki plan kararlarını teknik kişilere konuşarak değerlendirmelidir.

Mahalle İrtibat Bürolarında sonuçlandırılamayan konularda ise mutlaka Belediye Başkanlığımız Planlama Müdürlüğündeki Yetkili teknik uzmanlara gidilerek bilgi alınmalıdır.

Mahalle Sakinlerinin oturdukları alanların planlardan kaynaklanan nedenlerle hak kaybının yaşanması halinde bu kişilerin mutlaka 11.Şubat.2019 tarihine kadar bir dilekçe ile durumlarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletmeleri gerekmektedir.

PLANLARDA YER ALAN FONKSİYONLAR ve BÜYÜKLÜKLERİ:

Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük Mahallelerindeki 2.5 kilometrekarelik bir alanı kapsayan planla birlikte, Mahallelerimizde oluşacak donatı alanlarının büyüklükleri şu şekilde olacaktır:

-Gülsuyu ve Gülensu’da; 794 bin 118 konut alanı, 110 bin 052 metrekare konut+ticaret alanı, 2 bin 680 metrekare sosyal tesis, 5 bin 224 metrekare kültürel tesis, 7 bin 122 metrekare sağlık tesisi, 32 bin 575 metrekare eğitim tesisi, 12 bin 130 metrekare dini tesis alanı, 327 bin 505 metrekare yol alanı, 123 bin 293 metrekare yeşil alan ile 15 bin 977 metrekare spor tesis alanı olacak.

-Başıbüyük Mahallesi’nde; 415 bin 578 konut alanı ile 72 bin 845 metrekare konut+ticaret alanı, 4 bin 108 metrekare sosyal tesis, 3 bin 652 metrekare kültürel tesis, 5 bin 993 metrekare sağlık tesisi, 42 bin metrekare eğitim tesisi, 12 bin 723 metrekare dini tesis alanı, 201 bin 162 metrekare yol alanı, 86 bin 808 metrekare yeşil alan ile 16 bin 503 metrekare spor tesis alanı olacak.

Planların yapım aşamasından sonuçlandırılmasına kadar aktif görev aldığım bu sürecin takipçisi olarak hem Belediye Meclis Başkan Vekiliğim hem de Maltepe Belediye Başkan Aday Adayılığım kapsamında tapuların alınmasına kadar mahalle sakinlerimizin yanında olacağımın sözünü yeniden hatırlatarak,

Planların askı sürecine çıkması ve komisyonların belirlenmesi aşamasının; tüm Maltepe’mize, Maltepe Belediye Meclisimize, Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük Mahalle Sakinlerimize hayırlı olmasını dilerim.

HASAN GÖKKAYA

Maltepe Belediye Meclis Başkan Vekili

Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı

 

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.