Dolar 32,2657
Euro 35,0716
Altın 2.475,83
BİST 10.476,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 23°C

HALKIN VALİSİ BALCI HALK ARASINDA

HALKIN VALİSİ BALCI HALK ARASINDA
17 Haziran 2021 11:56 | Son Güncellenme: 17 Haziran 2021 11:57
305
AHA.Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Başçiftlik ilçesinde 1000 dekarlık alanda kurulan geç turfanda meyve bahçesinde ve sulama sistemlerinde incelemelerde bulundu.
Geç Turfanda Meyve Bahçesi Bölgemiz İnsanının Refah Seviyesine Önemli Katkı Sağlayacak
Valiliğimiz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  ve çiftçilerimizin desteği ile yürütülen  Geç Turfanda Meyve Bahçesinin ilçe ve Tokat ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten  Vali Dr. Ozan Balcı “Tarım Tokat projesi kapsamında çiftçilerimizin arazilerini birleştirerek 25 yıl sözleşme yaptık. Bin dekar alanda 30 bin elma ve 55 bin kiraz fidanı dikimini gerçekleştirdik. Her yerde meyve bitmişken burada meyveler yeni yetişecek. Kurmuş olduğumuz meyve bahçesi, Başçiftlikli, Tokatlı ve bölgemiz insanının refah seviyesine, zenginleşmesine olumlu ölçüde katkıda sağlayacaktır. Emeği geçen herkesi tek tek tebrik ediyorum.” dedi.
Bölgede ürün çeşitliliğini önemsediğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Üreticimizin tek ürüne bağlı kalmadan daha kaliteli ürün yetiştirip, farklı kazanç yolları elde etmesi ve gelirini arttırması bizim için önemli. Başçiftlik ilçemizde başta kiraz olmak üzere erik, armut, elma gibi geç turfanda meyveleri yetiştirip, çiftçimize, üreticimize destek olacağız.” diye konuştu.
Geç Turfanda Meyve Bahçesini sulamak için İl Özel İdaresi  destekleri ile  çalışmaları devam eden damlama sulama sistemini yerinde inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Fasülye Çapalayan Vatandaşlarla Sohbet 
Başçiftlik temasları esnasında fasulye çapalayan vatandaşlarla da  bir süre sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, vatandaşlara işlerinde kolaylık, kazançlarında bereket diledi. Vali Ozan Balcı, Başçiftlik ziyaretleri esnasında vatandaşlara da selam vererek hal hatır sordu.
Programa Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra, Başçiftlik Kaymakamı Server Sinanoğlu, Belediye Başkanı Murat Tunçel, İl Özel Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe,  İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, çiftçiler ve ilgililer katıldı.
Haber : Bülent KAYNAR
Foto   : M. Sefa ŞEKER
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.