Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Haber yapan gazeteciye ölüm tehdidi

Haber yapan gazeteciye ölüm tehdidi
9 Temmuz 2020 23:23 | Son Güncellenme: 9 Temmuz 2020 23:33
480

AHA.2018 yılında Erzurum 1. İdari Mahkemesi tarafından durdurulan Ardahan’daki taş ocağında tekrar üretim başladı. Haber yapmak için taş ocağına giden gazeteci Suat İncedere’yi şirket yetkilisi ölümle tehdit etti. O anlarda İncedere’nin kamerası kayıttaydı. O konuşmalar saniye saniye görüntülendi…

Erzurum 1. İdare Mahkemesi, 2018/1629 Esasa ilişkin kararına göre 2019-28-02 tarihinde oy birliği ile ve “itiraz yolu kapalı” olmak üzere kapatılan Ardahan’ın Çıldır ilçesi Eşmepınar (Purut) köyü taş ocağı mevcut ocaktan taş çıkarmıyor, ancak SİT “hassas alan” olarak bilinen Akçakale köyü mevkiinde tren yolu şantiyesinden arta kalan taşlarla asfalt malzemesi üretiyor.

Mahkemenin durdurma kararına rağmen çalışmasına devam eden taş ocağının haberini yapmak üzere gazeteci Suat İncedere o bölgeye gitti. İncedere bir süre çekim yaptıktan sonra yanına şirket yetkilisi geldi. İncedere ve şirket yetkilisi arasında tartışma yaşandı. O tartışmada şirket yetkilisi gazeteci İncedere’yi ölümle tehdit etti. O anlarda İncedere’nin kamerası kayıttaydı. O konuşmalar saniye saniye görüntülendi.

İşte saniye saniye o anlar:

“BEKÇİLERE VURDURURUM”

İnceredere ise, “Bugün çevresinde çekim yapmak için gittiğim arazide Zey Yapı şirket yetkilisi, “seni bir daha şantiye etrafında görürsem, bekçilere vurdururum” tehdidinde bulundu” dedi.

“ATIK MALZEMEYLE KARAYOLU YAPIYOR”

İncedere şirket hakkında, “Geçtiğimiz günlerde, “çöple Uluslaarası yol yapıyor” haberini yaptığım aynı firma, Arpaçay – Çıldır arasında tren yolu çöplüğündeki nebati atık malzemeyle karayolu yapıyor. Çıldır tarafında atık malzemeleri Eşmepınar köyünde mahkeme kararıyla durdurulan ocakta asfalt malzemesi yaparak çalışıyor. Bu malzeme yeni yol yapımında değil, 2 yıl önce asvalt yapılan Akçakale Çıldır arasındaki yolda kullanılıyor” bilgisini verdi.

“BU NASIL BİR GÜÇ”

İncedere, “Benim anlamadığım “itiraz yolu kapalı olan” Erzurum 1. İdari Mahkemesinin kararını nasıl aştı, kim aştı, yada kim hukuku hiçe sayyıyor, bu nasıl bir güç?” diyerek soruları peş peşe sıraladı.

“GAZETECİ ZANNEDER VURURLAR”

İncedere, “Çıldır halkı, yada bölgeden gelen milyonlarca ziyaretçi sakın ucube taş ocağına karşı fotoğraf makinesi veya kamera doğrultmayın vallahi gazeteci zanneder vururlar, benden söylemesi” uyarısında bulundu.

Haber-Suat İncedere

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.