Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Gürsel Tekin’den Orman Alanlarının Azaltılmasına Tepki: “Orman Kanunu’na Eklenen Madde Derhal Kaldırılmalı”

Gürsel Tekin’den Orman Alanlarının Azaltılmasına Tepki: “Orman Kanunu’na Eklenen Madde Derhal Kaldırılmalı”
9 Ağustos 2024 13:07
195

HABERMAX. CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanlığı kararıyla birçok ildeki orman alanlarının orman sınırları dışına çıkarılmasını eleştirdi. Tekin, dün gece saatlerinde alınan karar doğrultusunda Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun illerindeki geniş orman alanlarının sınır dışı edildiğini belirtti.

Tekin, son bir ayda neredeyse otuz ilde orman vasfını kaybetmiş alanların bulunduğunu vurgulayarak, yaklaşık 3 milyon 200 bin metrekarelik orman alanının işgal edildiğini açıkladı. Bu durumun, ülkedeki orman varlığı üzerindeki olumsuz etkilerini artırdığını ifade etti.

“Bugüne kadar yayımlanan 29 kararname ile yaklaşık 1000’den fazla parsel orman sınırları dışına çıkarıldı” diyen Gürsel Tekin, Orman Kanunu gereğince, orman sınırları dışına çıkarılan her alanın en az iki katı hazine arazisinin yeniden orman olarak tesis edilmesi gerektiğini belirtti. Ancak, Sayıştay raporlarına göre, bu alanların devredilmediğini ve orman alanlarının artırılmadığını vurguladı. Tekin, “Bugüne kadar 3 bin 500 hektarlık alan orman sınırlarından çıkarıldı, fakat 7 bin hektarlık bir alana orman kurulması gerekiyordu. Yapmayı bırakın, yıkmaya devam ediyorlar” dedi.

Tekin, açıklamasında Orman Kanunu’na eklenen 16. maddenin derhal kaldırılması gerektiğini belirterek, bu durumun bir beka meselesine dönüştüğünü ifade etti. “Orman alanlarımız göz göre göre yok edilmekte ve yerine en ufak bir orman alanı oluşturulmamaktadır. Cumhurbaşkanına tanınan bu sınırsız yetki, ülkemizin geleceğini tehlikeye atmaktadır. Sürdürülebilir bir çevre politikasından uzaklaşıyoruz ve doğal kaynaklarımızı kaybediyoruz” şeklinde konuştu.

Ormanların sadece ağaçlardan ibaret olmadığını, içinde barındırdığı flora ve fauna ile ekosistemimizin temel taşları olduğunu belirten Tekin, “Bu alanların yok edilmesi, iklim değişikliği ile mücadelemizi zayıflatırken, aynı zamanda bölgesel ekonomilere de ciddi zararlar vermektedir. Ormanların korunması, geleceğimizin korunması demektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.