Dolar 32,2676
Euro 35,0615
Altın 2.465,57
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Gürsel Tekin’den Çarpıcı Değerlendirme: “AKP Döneminde Asgari Ücretler Yerinde Sayıyor”

Gürsel Tekin’den Çarpıcı Değerlendirme: “AKP Döneminde Asgari Ücretler Yerinde Sayıyor”
8 Aralık 2023 16:22 | Son Güncellenme: 8 Aralık 2023 18:20
242

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi’nin deneyimli ismi ve eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’deki asgari ücret politikalarına dair çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Tekin, 10 yıllık bir süreçte Avrupa ülkelerinde asgari ücretin artmasına rağmen, Türkiye’de asgari ücretli çalışan sayısının azaldığını ve euro bazında asgari ücretin yerinde saydığını ifade etti.

Gürsel Tekin’in yaptığı açıklamalarda öne çıkan noktalar şunlar:

“AKP döneminde asgari ücret politikaları, Türkiye’yi asgari ücretliler ülkesine dönüştürdü. Avrupa ülkelerinde asgari ücret artarken, bizde duraklama söz konusu. Bu durum, AKP’nin yokluk ve yoksulluk politikalarının bir sonucudur.”

“Ülkemizde euro bazında asgari ücret yerinde sayıyor. Ekonomik olarak gerileme yaşanırken, asgari ücretli vatandaşlarımız da bu olumsuz etkileri en çok hisseden kesim oluyor.”

“AKP’nin ekonomik politikaları, ülkemizi dünya genelindeki ekonomik gelişmelerden geride bırakıyor. Asgari ücretli çalışan sayısındaki azalma da bu durumun bir göstergesidir.”

“Boşuna demiyoruz: AKP, yokluktur, yoksulluktur. Türkiye’nin ekonomik kalkınması ve asgari ücret politikalarının iyileştirilmesi için daha etkili adımlar atılmalıdır.”

Gürsel Tekin’in bu değerlendirmeleri, Türkiye’deki ekonomik sorunlara dikkat çeken ve asgari ücretlilerin yaşadığı zorlukları vurgulayan bir perspektifi yansıtmaktadır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.