Dolar 32,2654
Euro 34,6992
Altın 2.400,92
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Gürsel Tekin, Deprem Gerçeğini Hatırlatarak İktidara Eleştiri Getirdi!

Gürsel Tekin, Deprem Gerçeğini Hatırlatarak İktidara Eleştiri Getirdi!
22 Kasım 2023 22:59 | Son Güncellenme: 23 Kasım 2023 01:26
107

HABERMAX.İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 1999 Düzce Depremi üzerinden yola çıkarak, deprem gerçeğini hatırlatarak iktidara eleştiri getirdi. Tekin’in sözleri, deprem riski ve hazırlıkları konusundaki siyasi sorumlulukları gündeme taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 1999 yılında yaşanan Düzce Depremi’nin üzerinden hareketle, deprem gerçeğini hatırlatarak iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Tekin’in sözleri, deprem konusunda alınması gereken tedbirlerin ve hükümetin bu konudaki politikalarının bir kez daha tartışma konusu olmasına neden oldu.

Depremlerin önlenemeyen doğal afetler olduğunu ancak etkilerini en aza indirmek ve can kayıplarını en aza indirmek adına alınması gereken önlemlerin olduğunu belirten Tekin, iktidara deprem konusundaki sorumlulukları hatırlatarak, daha etkin bir afet yönetimi ve hazırlık politikası izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bu tür eleştiriler, Türkiye’nin deprem bölgesinde olması ve geçmişte yaşanan büyük depremlerin hafızalarda yer etmiş olması nedeniyle genellikle kamuoyunda önemli bir yankı uyandırır.

İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul’da bulunan 700’den fazla deprem toplama alanının rant amaçlı kullanılmak üzere beton çetelerine teslim edildiğini iddia etti. Tekin, depremle ilgili hazırlıkların yetersiz olduğunu ve iktidarın bu konuda etkili bir çalışma yapmadığını ifade ederek, deprem toplama alanlarının rant anlayışıyla kullanılmasını eleştirdi.

Gürsel Tekin, İstanbul’da bulunan 700’den fazla deprem toplama alanının ranta çevrildiğini öne sürerek, iktidarın depremle ilgili ciddi çalışmalar yapmadığını savundu. Tekin, gözlerimizin içine baka baka bu iktidar yalan konuşuyor ifadelerini kullandı. Gürsel Tekin bu sözlerle, deprem toplama alanlarının, doğal afetlere karşı hazırlıkların bir parçası olarak ayrılması gereken bölgelerin, betonlaştırma projeleriyle kullanılmasını eleştirdi.

Bu iddiaların, kamuoyunda deprem hazırlıkları ve afet yönetimi konusundaki eksiklikleri gündeme taşıması ve iktidarın bu konuda alması gereken sorumlulukları hatırlatması açısından önemlidir. Bu tür eleştiriler, afet yönetimi ve kentsel dönüşüm politikaları konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirebilir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.