Dolar 32,2268
Euro 34,7874
Altın 2.428,72
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 23°C

GTD, İBB TURİZM PLATFORMUNUN VİSİT İSTANBUL LANSMANINA KATILDI

GTD, İBB TURİZM PLATFORMUNUN VİSİT İSTANBUL LANSMANINA KATILDI
14 Aralık 2023 18:16 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2023 18:18
189

HABERMAX.İBB turizm platformu ve İBB Kültür başkanlığının Türkiye’deki önemli STK’lar ile birlikte yürüttüğü Visit İstanbul programı; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlunun da katılımıyla, yeni nesil turizm anlayışının odağında, yerli ve yabancı turistlerin, İstanbul gezi rotaları, Tarih, Gastronomi, Eğlence ve Sanat temaları ile İstanbul vizyonunu değerli hale getirme çalışmalarını Visit İstanbul lansmanı ile tüm dünyaya duyurdu.

Sunuculuğunu Nefise Karatay ve Haluk Özenç’in yaptığı lansmanda Kültür Dairesi Başkanı sayın Volkan Aslan ”Yeni Nesil Turizm İletişimi Sunumu” ile Visit İstanbul Projesinin İstanbul’a etkilerinden bahsetti.Yapay zeka destekli oluşturulan altyapı ile teknolojik alanda da turizme önemli kazanımlar getireceği sistemlerin; turistlerin İstanbul’u adeta sanal bir rehber eşliğinde gezebileceği ve deneyimleyeceği bu çalışmaların en kısa sürede hayata geçileceğinden bahsetti. Bu projenin başarılı olabilmesi adına İstanbul’un önemli turistik noktalarıyla ilgili arşivler oluşturulması ve web siteleri/mobil aplikasyonların kullanımının önemli olduğunu vurguladı.Galatasaray üniversitesi öğretim üyesi Sayın Prof.Dr. Kerem Rızvanoğlu ve Dr. Yeliz Yücel’in ”Kültürel Mirasa Engelsiz Erişim” temalı engelli bireyler için yaptığı çalışmaların da anlatıldığı lansmanda, engelli bireyler için dünya çapında yapılan ilk sanal bilgi platformu olduğunu, kullanıcının dinlemesi dışında yaşayacağı bir sistem olduğundan bahsedildi. İBB’nin destek verdiği bu uygulamanın en kısa sürede hayata geçirilmesi planlandığı belirtildi. 

    Ayrıca davetliler arasında Türsav Yön. Kur. Bşk. Çetin Gürcün, Türsab Başkan Yardımcısı Davut GünaydınPronto Tour Yön. Kur. Bşk. Ali Onaran ve Gastronomi Turizm Derneği başkanı sayın Gürkan Boztepe bulundu. 

Kapanış konuşmasını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ”Bu projenin amacının sosyal medya ve dijital platformlar aracılığıyla İstanbul’un marka değerini uluslararası boyuta taşımak ve tüm dünyaya duyurmak” olduğunu belirtti. İstanbul’un turizm hareketlerinde hep birlikte yürümeyi ve keyifli günleri İstanbul’dan başlayarak bütün dünyaya yayabilmeyi dilediğini ekledi. İmamoğlu, İstanbul turizminin geleceğine dair vizyon ve kararlılık dolu sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.