Dolar 32,3453
Euro 34,7787
Altın 2.394,76
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Gökhan Günaydın sosyal medya üzerinde eleştirilerini sıraladı

Gökhan Günaydın sosyal medya üzerinde eleştirilerini sıraladı
24 Mayıs 2021 23:07 | Son Güncellenme: 28 Mayıs 2021 17:46
331

AHA.Susurluk’la küçük bir kısmı ortaya saçılan ve üstü başarıyla örtülen pislikler, çeyrek yüzyıl sonra Türkiye’yi yeniden kokuttu.
Zamanında beni de tehdit etme cüreti göstermiş bir suç örgütü sözde liderinden yarar umanlardan değilim.

Ancak vesile olsun, Türkiye temizlensin diyorum..

Bu kapsamda; Süleyman Soylu’ya yöneltilmesi gereken sorular konusunda düşüncelerimi paylaşmayı görev sayıyorum:

1- Döneminizde Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması konusunda ne yaptınız?

2-1990’lı yıllarda Sapanca’da Şeytan Üçgeni denilen bölgede bulunan cesetler ile ortaya çıkan cinayetler konusunda döneminizde ne yaptınız?

3-Hakkındaki kokain kaçakçılığı iddialarının araştırılması için Erkan Yıldırım’ın bilgisine neden başvurulmuyor? Konu hakkında kendisinin değil de eski Başbakan babasının, kamuoyunu da tatmin etmeyen biçimde açıklama yapmasının, kolluk ve adalet faaliyetleri üzerinde baskı oluşturmak amacı taşıdığı yolundaki görüşler hakkında sizin düşünceniz nedir?

4-Sabiha Gökçen havaalanının uyuşturucu trafiğinin önemli bir merkezi olduğu iddiası karşısında, havaalanı çalışanlarının bilgisine başvurulması, şüpheli faaliyetlerin izlenmesi ve adı geçen şirketle her türlü ilişkilerinin araştırılması konusunda bir talimatınız oldu mu?

5- Sedat Peker’in akrabası Reşat Hacıfazlıoğlu ile koruma polisinizin telefonu üzerinden iletişim kurduğunuz iddialarına karşın, tüm korumalarınızın dönem boyunca kullandığı tüm telefonlarının adı geçen kişinin telefonuyla tüm iletişimlerinin tespitini de kapsayan bir araştırma neden yapılmıyor?

6- Suç örgütü sözde liderini Nisan 2021 ayında geri döneceği garantisi vererek yurtdışına çıkardığınıza yönelik tarafınıza yöneltilen iddianın, faal İçişleri Bakanlığı göreviniz nedeniyle etkin biçimde araştırılamaması olasılığına karşın, araştırma bitene kadar görevinizden ayrılmanız uygun olmaz mı?

7- Nusret Gökçe’nin kurşunlanması konusunda ortaya konulan iddialar kapsamında, Tolga Ağar ve Emir Sarıgül’ün ifadesine neden başvurmadınız? Olayda sözü geçen şoförün ve diğerlerinin elinden swap izi alındı mı?

8- Sedat Peker’den maaş alan milletvekili iddiasının ortaya çıkarılmasına ilişkin olarak iletişimin tespiti ve Masak’tan rapor istenilmesi de dahil olmak üzere neden bir araştırma yapılmıyor?

9- Sedat Peker’in, “Berat Albayrak’la Süleyman Soylu nedeniyle kötü oldum” iddiaları karşısında, birbirinize kameralar önünde omuz attığınız görüntüleri de hatırladığımızda, ne diyeceksiniz? Sedat Peker hangi faaliyetleriyle Berat Albayrak’la kötü oldu?

10- Yeldana Kaharman cinayeti hakkında ortaya atılan yeni iddialar karşısında, etkin bir soruşturma sonrasında kovuşturma aşamasına geçilebilmesi için, AKP milletvekili Tolga Ağar’ın dokunulmazlığının kaldırılması konusunda bir fezleke hazırlanması gerektiğini düşünüyor musunuz?

11- Dönemin milletvekili Fevzi İşbaşaran’ın karakolda dövülmesi konusunda, azmettirici bir başka milletvekili ve emri verdiğini söyleyen Sedat Peker hakkında neden bir işlem yapmadınız?

12- Süleyman ve Hadi Özışık kardeşlerle geçmişte açık kaynak araştırmalarıyla kolaylıkla saptanabilen yakınlığınız veri iken, Sedat ve Hadi arasında kaydedilen görüşmenin kamuoyuna yansıması sonrasında, kendileri hakkında suç duyurusunda bulundunuz. Sözü edilen kaydın sahte bir konuşmaya ait olduğunu ve sözü edilen kişilerin kullanıldığını düşünüyorsanız, bu kişiyi kullananlar kimdir? Kamuoyunda bilinen kimlikleriyle bu kişiler, yakınında olmaktan yararlanacakları İçişleri Bakanı varken, yurtdışından dönemeyen suç örgütü liderine neden kendilerini kullandırsınlar? Eğer böyleyse, bu operasyonun ardında başka kudretli çevrelerin olduğunu mu değerlendiriyorsunuz?

13- İstifanızdan önce bot hesaplarla onbinlerce tweet hazırlığı yapıldığı iddiası karşısında, bu tweetleri atan gerçek hesap-fake hesap odaklarının araştırılması konusunda, bağımsız bir gözlemciyi tatmin edecek biçimde, yetkin bir bilişim kuruluşuna inceleme yaptırıp, sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmayı neden düşün müyorsunuz?

14- Karşı karşıya olduğunuz süreçte, Sedat Peker’in Erdoğan’ı sürekli olarak tartışmanın dışında tutma çabasını da veri alarak, AKP içinde tasfiyenize yönelik bir çalışmanın yürütüldüğü iddiaları karşısındaki değerlendirmeniz nedir?

15- TRT’de yaptığınız programda yandaş “gazetecilerin” sorularını dahi engellemeye çalışan haliniz veri iken, Habertürk’te daha zorlayıcı soruların gelebileceği değerlendirilen bir programa çıkmaktan umduğunuz yarar nedir? Bu tavrı ile “kamuoyu sempatisi kazanarak tasfiyesini engellemeye çalışıyor” iddiaları karşısında ne dersiniz?

16- Mehmet Ağar marinaya, siz de Köfteci Yusuf’a çökülmesini engellediğinizi söylüyorsunuz.. Ülkemizde can ve mal güvenliğinin mafya faaliyetleriyle birlikte anılması karşısında, geride bırakmakta olduğunuz İçişleri Bakanlığı döneminizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben bu programda Süleyman Soylu’dan çok Merdan Yanardağ ve İsmail Saymaz’ı dinleyeceğim.

Çünkü Türkiye’de mafyanın temizlenmesi ancak bu yöndeki güçlü bir siyasi irade ile mümkündür.
Şu anda olmayan bu irade, iktidar ve düzen değişimi ile mümkün olacaktır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.