Dolar 32,3701
Euro 34,7081
Altın 2.402,61
BİST 10.178,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Birleşik Krallık mezunları, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

Birleşik Krallık mezunları, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi
18 Eylül 2023 09:14 | Son Güncellenme: 18 Eylül 2023 09:15
95

HABERMAX.British Council’ın, Birleşik Krallık’ta öğrenim gören öğrenci ve mezunları bir araya getirmek, küresel ağ bağlantıları sağlamak ve başarılarını kutlamak üzere gerçekleştirilen ‘Alumni UK’ etkinliği, 14 Eylül Perşembe günü Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği Rezidansında 100 konuğun yanı sıra Birleşik Krallık Dış İşleri Bakanı James Cleverly ve Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris’i ağırladı. 

Birleşik Krallık mezunlarının dünya çapında fark yaratan başarılarının kutladığı prestijli Study UK Mezun Ödülleri’nin de tanıtıldığı etkinlik, aynı zamanda geçtiğimiz senelerin Study UK Mezun Ödülleri kazananlarına ve GREAT ve Bilimde Kadın bursiyerlerine de ev sahipliği yaptı. British Council Türkiye Direktörü Gill Caldicott, “Bugün burada Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly’i Mezun Ödülleri’nin açılışında ağırlamaktan ve mezunlarımızı, ödül kazananlarımızı ve bursiyerlerimizi bir araya getirmekten mutluluk duruyoruz. Birleşik Krallık’ta dünya standartlarında öğrenim gören öğrencilerin aldığı eğitimin, yaşamları boyunca onlara birçok avantaj sağladığına her fırsatta şahitlik ediyoruz. British Council olarak biz de yıllardır süregelen eğitim, burs ve hibe programlarımızda Birleşik Krallık’ta eğitim gören kişileri desteklemeyi sürdürüyoruz. Bu kişilerin dünya çapında başarılarına ortak olmak ve global platformlara açıldığını görmek bizlere gurur veriyor. Bu başarılara öncülük edebildiğimiz için çok mutluyuz.” sözleriyle, British Council’ın bu alanında çalışmalarına devam edeceğinin altını çizdi.

Etkinlikte, Study UK Mezun Ödülleri kazananlarından Dr. Aslı Akyol Mutlu (Hacettepe Üniversitesi-Bilim ve Sürdürülebilirlik Ödülü 2022) ve Ali Ercan Özgür (İhtiyaç Haritası-Sosyal Etki Ödülü 2020) de konuşmaları ve başarı hikayeleri ile konuklara ilham oldu. 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.