Dolar 32,3887
Euro 34,5601
Altın 2.381,16
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

GIDA AMBALAJLARI SAĞLIKLI BESLENMEYE YÖNELEN TÜKETİCİYİ YANILTIYOR MU?

GIDA AMBALAJLARI SAĞLIKLI BESLENMEYE YÖNELEN TÜKETİCİYİ YANILTIYOR MU?
28 Temmuz 2023 03:33
111

HABERMAX.Beslenme tarzı, sağlıklı yiyeceklere doğru evrilen günümüz tüketicisinin sağlıklı gıda ürünlerine olan ilgisi gün geçtikçe artıyor. Yeni neslin sağlıklı beslenme taleplerinin ambalaj tasarımında yenilenmeye yol açtığına değinen Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Yaratıcı ambalaj tasarımıyla özellikle sağlığa zararlı ürünler ‘sağlıklı’ görünebiliyor. Bu sebeple tüketiciyi doğru şekilde etkilemek için ambalajı gerçekçi ve bilgilendirici şekilde tasarlayarak ürünün sağlığa etkisini açıkça yansıtmak gerekiyor.” ifadelerinde bulunuyor.

Doğal besinlere yönelik artan talep, ambalaj tasarımı için beklentileri yükseltiyor. Tüketicilerin ihtiyaçlarına dürüstçe karşılık vermek isteyen markalar, besin kategorisindeki ürün ambalajlarını yeniden tanımlıyor. Doğru ifadelerle kaliteli şekilde tasarlanmış ambalajın tüketiciye yardımcı olduğunu söyleyen Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Tüketiciye en hızlı ambalaj yoluyla ulaşabiliriz. Bu sebeple ambalaj, ürünün sadece lezzetli değil aynı zamanda sağlıklı olduğuna dair doğru bilgilere sahip olmalı. Artık tüketici satın almak istediği ürünü gerçeği yansıtan, sade ve bir o kadar anlaşılır şekilde kurgulanmış ambalajlarda görmek istiyor. Dolayısıyla akıllıca tasarlanmış bir ambalajla ürünün sağlığa olan etkisi kolayca ayırt ediliyor.” açıklamasında bulunuyor.Ambalaj Sayesinde Tüketici Sağlığına Uygun Olan Ürünü Kolayca Anlıyor.”

Dünya genelinde yaşanan nüfus artışı ve kirlilik, insanları sağlıksız yaşam tarzına sürüklüyor. İnsanların beslenme konusunda daha fazla duyarlı hale gelmesi, yiyecek ve içecek ürünlerinin ambalaj tasarımında yenilenmeye yol açıyor. Yeni nesil tüketicinin, ürünün besin miktarı ve kalsiyum değerleri gibi temel özelliklerin yer aldığı ambalajlar daha çok dikkatini çekiyor. Yiyecek ve içeceklerin sağladığı tüm besin bilgilerine ambalaj yoluyla kolayca ulaşıldığına değinen Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Yeni nesil tüketici anlaşılır, orijinal ve bilgilendirici ambalajlara yöneliyor. Sade bir arka planda canlı renklerin, gerçekçi görsellerin, basit logoların ve kısa ürün bilgilerinin yer aldığı ambalajlar daha çok talep görüyor. Böylece tüketici kendisine ve sağlığına uygun olan ürünü kolayca anlıyor.” ifadelerini kullanıyor.

Minimalist Ambalaj Tasarımı Tüketiciye Güven Veriyor

Ambalaj tasarımı, tüketicinin tek bakışta ürün hakkında bilgilenmesine olanak sağlıyor. Paketin ön yüzünde yer alan görsellerin ve doğru ifadelerin ürünü öne çıkaracağını söyleyen Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Ürünün görüneceği şekilde şeffaf bir kısma sahip olan ambalaj tüketicide güven duygusu yaratıyor. Aynı zamanda ürünü nem, ısı, koku gibi birçok çevresel faktöre karşı koruma sağlayan açılır-kapanır bir ambalajda muhafaza etmek gerekiyor. Bu özelliklerle beraber ambalaj tasarımında yalnızca görünüme değil stratejik bir hikayeye odaklanmak önemli. Dürüst ifadelerin, gerçeği yansıtan öğelerin ve ürün bilgilerinin yer aldığı minimalist bir tasarımla tüketicilerin beslenme tarzını büyük oranda etkileyebiliriz.” yorumlarında bulunuyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.