Dolar 32,2631
Euro 34,7500
Altın 2.402,93
BİST 10.230,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Gelecek Partisi’nin yükselişi durdurulamıyor. Davutoğlu, AK Parti’nin üç kalesini çökertti

Gelecek Partisi’nin yükselişi durdurulamıyor. Davutoğlu, AK Parti’nin üç kalesini çökertti
16 Eylül 2020 20:24 | Son Güncellenme: 17 Eylül 2020 22:34
571

AHA.Gelecek Partisi’nin önlenemez yükselişi sürüyor. Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaştı
Dokuz ay önce Ahmet Davutoğlu önderliğinde Türk siyasi hayatına merhaba diyen Gelecek Partisi, saha ve teşkilatlanma çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken bir yanda da seçimlere kendi imkanlarıyla katılabilmek için kongre sürecine tüm hızıyla devam ediyor.

Şu ana kadar 71 il ve 350’nin üzerinde ilçeye tabelasını asan Gelecek Partisi’nin saha ve teşkilatlanma performansı taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanırken kamuoyu araştırmaları da bu çalışmaların tabanda karşılık bulduğunu gösteriyor.

Son olarak Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin yayınladığı anket sonuçları gündeme bomba gibi düşerken AK Parti’nin kalesi niteliğinde üç ilde Gelecek Partisi fırtınası estiği görüldü.

Yayınlanan araştırmada çok çarpıcı neticeler ortaya çıkarken Gelecek Partisi’nin İç Anadolu ile kayyum atanan il ve ilçelerde yükselişte olduğu gözlendi.

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 10-14 Eylül tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilen araştırma, 30 büyükşehir belediyesi ve bunlara bağlı olan 100 ilçede yapıldı.

Araştırmanın en çarpıcı sonuçlarından birisi üç ay önceki araştırmalara göre Gelecek Partisi’nin yüzde 1,5’luk yükselişi olurken ankette Gelecek Partisi’nin yüzde 3,3 oranında oya sahip olduğu belirtildi.

Üç ilde dikkat çekici yükseliş!

Ankete ilişkin yayımlanan raporda ise şu ifadeler dikkat çekti: “AK Parti’nin oyları 30 büyükşehir belediyesinde 4,1 puan, Kendi yönettiği belediyelerde ise 2,2 puan azalmıştır. Gelecek Partisi, kayyım atanan belediyelerin yanı sıra Konya, Kayseri, Erzurum gibi illerde yükseliş gösteriyor.”

DEVA Partisi belli bir bölgede yoğunlaşmadı

Yayımlanan raporda DEVA Partisi’ne ilişkin saptamalara da yer verilirken “Deva Partisi’nde belirli bir bölgede bir yoğunlaşma görülmemekle birlikte hemen tüm şehirlerden homojene yakın seviyede oy almakta.” denildi. Ankette DEVA Partisi’nin oy oranı ise yüzde 3 olarak gösterildi.

Gelecek Partisi'nin yükselişi durdurulamıyor. Davutoğlu, AK Parti'nin üç kalesini çökertti! 1 – 02anket genelsecim

AK Parti’deki kan kaybı sürüyor, MHP baraj altı!

Raporda yer verilen ifadelere göre en mutsuz seçmen MHP seçmeni olarak ifade edildi. Ankette konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı: “Partilerinin bulunduğu ittifaktan en az memnun olan seçmen MHP seçmeniyken, en çok memnun olan seçmen ise AK Parti seçmenleri.”

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları’nın araştırması, bu yıl içinde yayınlanan anketlerle paralellik gösterirken bu ankete göre de AK Parti’deki kan kaybı devam ediyor. Araştırmaya göre AK Parti, yüzde 37,6 gözükürken MHP ise açık bir şekilde baraj altı kalıyor. MHP’nin oy oranı 6,9.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.