Dolar 32,5036
Euro 34,9620
Altın 2.430,61
BİST 9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Gazeteci Durmuş Acar’a ölüm tehdit mesajları gönderildi

Gazeteci Durmuş Acar’a ölüm tehdit mesajları gönderildi
29 Kasım 2022 23:57
446

HABERMAX.İstanbul Medya Derneği üyesi Haber Max muhabiri Durmuş Acar yayımladığı bir haber nedeni ile ölümle tehdit edildi.

Tehdit mesajlar ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan Durmuş Acar yaşadığı olayı şu ifadelerle anlattı:

25.11.2022 günü memleketten de tanıdığım bir iş insanının babasının cenaze haberini hazırladım ve yayımladım. Haber olması gerektiği gibi bir cenaze haberiydi.

Sonrasında bahsi geçen iş insanının kardeşi ve yeğeni tarafından tehdit mesajları aldım. Amaçlarının ne olduğunu anlayamadım. Hazırladığım haber içeriğinde sıra dışı hiçbir ifade yok, bunu şikayet dilekçesi vermek için gittiğim savcı da onayladı. Şahıslar ısrarla haberi kaldırmamı istediler ve bunun için tehdit etmekten çekinmediler.

Benim yaşadığım bu olay basının can güvenliği konusunda geldiği noktaya güzel bir örnek. Sıradan bir cenaze haberi bile tehdit almamız için gerekçe olabiliyor. Bir çok meslektaşım bu tehditler ve baskılar altında işlerini yapmaya çalışıyor.

İfade vermek için gittiğim savcılıkta, mesleki dayanışma örneği sergileyerek beni yalnız bırakmayan Özgür İfade Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Bilgin’e teşekkürlerimi sunuyorum. Biz beraberken güçlüyüz!

Basın Öne Eğilmesin!

Haber/ Özgür İfade haber sitesi 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.