Dolar 32,2637
Euro 34,7383
Altın 2.403,07
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Gazeteci Bülent Çavuş’tan Çarpıcı Açıklamalar: “Bireysel Silahlanmaya Hayır!”

Gazeteci Bülent Çavuş’tan Çarpıcı Açıklamalar: “Bireysel Silahlanmaya Hayır!”
9 Ağustos 2023 22:25
212

HABERMAX.İstanbul, Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı ve Gazeteci Bülent Çavuş, toplumda endişe yaratan bireysel silahlanma konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çavuş, silahların sadece “yorgun mermi” olarak nitelendirilmediğini, aslında “katil mermi” olduğunu ifade ederek, bireysel silahlanmanın tehlikeli sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekti.Gazeteci Bülent Çavuş'tan,

Çavuş’un açıklamaları sosyal medya hesabından paylaşıldı ve özellikle bireysel silahlanmanın artış gösterdiği bir dönemde büyük yankı uyandırdı. Çavuş, “Bir evde eğer bir silah varsa, o evde ölüm de vardır. 81 milyonluk bir ülkede 27 milyon bireysel silah olması ürkütücü. Bununla ilgili devletin çalışma yapması gerekiyor. Hükümet ya da iktidar değil devlet diyorum. Bu işin çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir” dedi.

Gazeteci Çavuş, magandaların, keyif için silah sıktığını, insanları yaraladığını ve öldürdüğünü vurgulayarak devlet büyüklerini, yasa koyucuları ve uygulayıcıları sorumluluk almaya davet etti. Maganda kurşunu veya kaza kurşunu gibi deyimlerin kullanıldığı silahlı şiddetin artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirten Çavuş, devletin vatandaşını korumak adına tedbirler alması gerektiğini ifade etti.

Bireysel silahlanmanın tehlikelerine dikkat çeken Çavuş, “Şu an el altından, sokaktan, internetten silah satın alınabiliyor. Umut Vakfı’nın verilerine göre, 2021 yılında bireysel silahlarla 2,145 kişi öldürüldü. Geçen yıl bu sayı 2,278’e yükseldi. Silahla yaralama vakalarında da son 5 yılda en az 18,769 kişi hayatını kaybetti” şeklinde konuştu.

Ayrıca, medya organlarının da sorumluluk taşıdığını vurgulayan Çavuş, televizyon dizilerindeki aşırı silahlı şiddet sahnelerine dikkat çekerek, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’nün bu konuda denetim sağlaması gerektiğini belirtti.

Çavuş, çocukların eskiden çatapat gibi oyuncaklarla oynarken, bugün ise para biriktirip silah satın alabilecek duruma geldiğini ve çocukların silaha olan ilgisinin arttığını dile getirdi. Son olarak, Esenyurt’ta yaşanan olayda görülen bir gerçeğe dikkat çeken Çavuş, insanların nasıl olur da İstanbul’un ortasında güpegündüz silah taşıyabildiğini sorguladı.

Bülent Çavuş, son olarak şunları söyledi: “‘Yorgun mermi’ diye bir şey olmaz, bunlar ‘katil mermi’. Silah seslerinin duyulmadığı, güvenlik içinde yaşadığımız bir ülke istiyoruz.”

Gazeteci Bülent Çavuş’un açıklamalarının üzerine “ÇOCUKLAR A ÖLMESİN, ANALAR AĞLAMASIN, BİREYSEL SİLAHLANMAYA HAYIR!” ifadeleriyle birlikte görseli eklendi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.