Dolar 34,0202
Euro 38,0463
Altın 2.831,33
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Federasyonlaşma Kararı Alan Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği’nden 24 Temmuz Açıklaması

Federasyonlaşma Kararı Alan Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği’nden 24 Temmuz Açıklaması
7 Ağustos 2024 08:43
164

HABERMAX. Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle önemli bir açıklama yaptı. Genel Başkan İbrahim Erdoğan, basın ve medya sektörünün içinde bulunduğu zor durumları ve gereken köklü çözümleri gündeme taşıdı.

Erdoğan, 24 Temmuz’un basın çalışanlarının sansüre karşı direnişinin sembolü olduğunu hatırlatarak, günümüzde basın ve medyanın ciddi bir baskı ve yok olma tehdidi altında olduğunu belirtti. “Türk basını uluslararası basın hak ve özgürlükleri kriterlerinin hep gerisinde kaldı,” diyen Erdoğan, basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti ve bu konuda yapılması gerekenleri sıraladı.

Açıklamasında, “İçinde bulunduğumuz dönemde basın ve medya, ne hazindir ki, doğrudan sansürden de kötü koşullar içinde bulunuyor,” ifadelerine yer veren Erdoğan, 24 Temmuz 1908’de yaşanan sansüre karşı direnişin bugünkü koşullarda daha da değerli olduğunu vurguladı. Erdoğan, basın ve medya kuruluşlarının yok olma tehdidi altında olduğunu ve bunun geleneksel kamu yararına gazeteciliğin başkalaşmasına yol açtığını ifade etti.

Erdoğan, Basın İlan Kurumu’nun 13 ildeki şubelerinin kapatılmasının basının durumu hakkında açık bir gösterge olduğunu ve bu kararların yazılı basın ve istihdam sorunlarını derinleştirdiğini belirtti. “Bu sorun, basının sansürden çok daha vahim bir sürecin içine girdiğini gösteriyor,” dedi.

Genel Başkan Erdoğan, basın sektörünün ve çalışanlarının köklü çözümlerle desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ülkemizi yönetme sorumluluğu bulunanlar ile muhalefet yükümlülüğü olanların, özgür basın için kamusal önlemleri almak ve Meclis çatısı altında acil düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmeleri gerekmektedir,” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği’nin, basın meslek kuruluşları ve basın çalışanlarının mücadelesine destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.