Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

ESNAF MADENLER MEYDANINDA ZAMLI GELEN ELEKTİRİK FATURALARINI YAKTI

ESNAF MADENLER MEYDANINDA ZAMLI GELEN ELEKTİRİK FATURALARINI YAKTI
11 Şubat 2022 17:44 | Son Güncellenme: 12 Şubat 2022 16:07
331

HABERMAX.Türkiye’nin dört bir yanında yüksek gelen elektirik faturaları nedeniyle esnaf, sokaklara indi. Çekmeköy ve Ümraniye esnafı bugün Cuma Namazı sonrası Madenler meydanın’da zamları protesto etmek için demeokratik hakları olan hak arama mücadelesi verdi. siyasi partilerin destek verddiği eyleme CHP,SP,YRP,DP,TDP,DEVA PARTİSİ,HEDEPE, ve çok sayıda esnaf temsilcisi esnafa destek olabilmek, için yanlarında oldu

ESNAF FATURA YAKTI, ZAMMI PROTESTO ETTİ!

Yüksek gelen elektrik faturalarını ve zammı protesto etmek için bir araya gelen siyasi parti, esnaf ve STK temsilcileri, elektrik faturalarını yakarak zammın geri çekilmesini talep etti.

Türkiye’de işçiler fabrikalarda, sokaklarda eylemde. Harekete geçmeyenler ise ne yapacağını, nasıl geçineceğini, nasıl ek zam alacağını tartışıyor. Elektrik başta olmak üzere temel tüketim maddelerine gelen fahiş zamlara, artan yoksullaşmaya, gerçek enflasyonun yüzde 100’ü aşmasına karşı işçiler bir yol bulmaya çalışıyor.

ESNAF FATURA YAKTI, ZAMMI PROTESTO ETTİ!

Eylemde esnaf ve vatandaşlar ellerine aldıkları dövizlerle elektrik faturaların yüksekliğine dikkat çekti. Basın açıklamasında söz alan Esnaf Serkan Süslü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Saygı Değer Basın Mensupları ,Değerli esnaf dostlar hoş geldiniz sefa getirdiniz.
Her şeyden önce Pandemi dolayısı ile sosyal mesafeye dikkat etmenizi önemle rica ediyorum. Bu gün burada daha kalabalık olmamamızın sebebi de emniyet tarafından Pandemi konusunda yapılan uyarıya olan saygımızdandır. Şimdi konumuza dönelim.
Hepinizin bildiği gibi esnaflar hiçbir zaman kimseden bir şey beklemeden hem kendi ekmeğini hem de çalıştırdığı personelin ekmeğini kazanırken, aynı zamanda ödediği vergiler ve cezalar ile devlete, kiralar ile mal sahiplerine, faturalar ile de enerji şirketlerine çalışan devletine bağlı milletini seven insanlardır.
Esnaf ancak bu masraflardan sonra evine ekmek götürebilmektedir.

Burada ki esnaf arkadaşların çoğu 2001 ,2008,2018 krizlerini ve pandemi kısıtlamaları ile kapanmaların yarattığı ekonomik zorluklara direnmiş , elinde ki avucunda ki birikmişini harcayarak hayatta kalma mücadelesi vermiştir.
Biz esnaflar isteriz ki, devletimiz güçlü olsun, işçimiz memurumuzun cebi dolu olsun, Polisimiz ,Öğretmenimiz, Askerimiz aldığı maaşlarla gül gibi geçinsin. Çünkü onlar iyi olursa bizler iyi oluruz.
Saygıdeğer dostlar geldiğimiz son noktada bu yaşanan çoklu krizin faturası esnafa kesilmiştir. Önce hammadde ve akaryakıt şimdi de 3-4 kat artan faturaların altında kalan esnafın gerçekten sahip çıkılmaya ihtiyacı vardır.
Milyonlarca esnaf ve vatandaş bir avuç insanın sahip olduğu enerji şirketlerine peşkeş çekilmesin.
Esnaf dernekleri, odalar vs. iyi gün dostu olduklarını bu zor zamanda sadece yük olduklarını bir kez daha göstermiştir. Her zaman olduğu gibi esnaf kendi işini kendi görmek zorunda kalmıştır.
Unutulmasın ki esnaf ve KOBİ ler ülkenin orta direğidir. Orta direk çökerse ülke çöker, ülke çökerse hep beraber altında kalırız.
Tüm bunların olmaması adına , yüce milletimizin hak ettiği refah ve huzur ortamına kavuşması için bizler üzerimize düşeni her zaman yaptık yine yaparız. Ancak şimdi devleti yönetenlerin de el atma zamanı geldi. Bizler dükkanlarımızı açık tutmak ve ekonomiye tekrar destek vermek için her zaman hazırız. Ancak şimdi bizlerin desteğe ihtiyacı var. Kimseden para pul istemiyoruz. Hakkaniyetli adaletli olunursa herşey düzelir. Bu faturalar bize kepenk kapattıracak boyutu geçmiştir.Tüm esnaflarımız adına talebimiz şunlardır.
1 Faturaların KDV oranlarının a yüzde 1 e düşürülmesi
2-okuma bedeli soygununa dur denilmesi
3-Madem düzenleme yapılabiliyor. Yapılan tüm zamlar geri alınması.
Burada bizleri yalnız bırakmayan esnaflarımıza, basın mensuplarımıza, siyasi parti temsilcilerine, emniyet teşkilatımıza, demokratik hakkımızı kullanmamızda engel oluşturmayan İstanbul Valiliğimize ve işlerinden dolayı gelemeyip desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”Yani demem o ki; esnaf çökerse toplum çöker;  Esnaf çökerse ahlak çöker”

Ortak düzenlenen basın açıklamasında konuşan DEVA Partisi Ümraniye ilçe Başkanı Hasan Keleş ise, “ Pandemi sürecinden bu yana esnafımızın yaşadığı sıkıntılar ve sorunlar hepimizin malumudur. Pandemi sürecinde bile büyük bir özveri göstererek ahilik geleneği ve ilkelerinden ödün vermeyerek vatandaşlarımızı mağdur etmemeye özen gösterip, vatandaşlarımızın kileri, servisi, tedarikçisi olmaya özen gösterdiklerine hepimiz şahitlik ettik. Buradan bu vesileyle tüm esnaflarımıza bütün vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Pandemi sürecinden bu yana esnafın içinde bulunduğu zor durumları elimizden geldiğince gerek şifaen gerek yazılı ve sosyal medyada yetkililere bildirmeyi kendimize bir görev addederek; bu kutsal çabanın içinde yer almaya özen gösterdik. O dönemde adeta sesleri olmaya çalıştık ama maalesef vicdanlarını körelten zihniyet, kulaklarını da sağırlaştırmıştı duymak istemedikleri. Unutulmasın ki;  Esnaflarımız toplumun ortak paydasıdır. O paydanın üstü dürüstlük, güzel ahlak, cömertlik, sabır, kanaatkarlık gibi toplumu ayakta tutan özellikler barındırmaktadır. Yani demem o ki; esnaf çökerse toplum çöker;  Esnaf çökerse ahlak çöker” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
ETİKETLER: , ,
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.